OPASNO, ŠIPTARSKI KOLJAČ IZ ISIS PLANIRA NAPADE: Otkrivamo pravi razlog povratka zloglasnog džihadiste na KiM!

Lavdrim Muhadžeri, koji je u Siriji odsecao glave zarobljenicima, sa grupom od oko 200 saboraca stigao na Kosovo i priprema krvave napade po regionu… On rukovodi svim džihadističkim ćelijama na Balkanu.

 

Zloglasni šiptarski glavoseča iz Islamske republike (ISIS) Lavdrim Mudžaheri vratio se krajem novembra na Kosovo i planira terorističke napada po Balkanu, tvrde italijanski mediji prenoseći saznanja obaveštajnih službi te zemlje!

 

Šest meseci bio “mrtav”

Prema rečima Dževada Galijaševića, zbog velikog propusta zapadnih obaveštajnih službi na proleće 2015. pojavila se vest da je Muhadžeri poginuo na ratištu u Siriji. Tek kada je u decembru prošle godine pohapšena njegova grupa u Italiji, saznalo se da se krije negde u Makedoniji.
– To je knjiški primer propusta zapadnih obaveštajnih službi, koji je i doveo do stanja u kome se sada nalazimo. Za tako ozbiljnog džihadistu šest meseci su mislili da je mrtav. On je, naravno, za to vreme pobegao i sad je kod nas ovde na Balkanu-tvrdi Dževad Galijašević.

Muhadžeri, koji je poznat po tome što je odsecao glave zarobljenicima na ratištu u Siriji, krije se u okolini rodnog Kačanika na Kosovu sa lažnim pasošem na ime Boban Depić.

On sa još 200 saboraca priprema krvave akcije u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, ali i po zemljama Zapadne Evrope.

 

Opasan terorista

Italijanski mediji tvrde da Muhadžeri rukovodi svim ćelijama ISIS na Balkanu i smišlja sve njihove akcije.

Muhadžeri je po povratku sa ratišta u Siriji, gde se “proslavio” odsecanjem glava zarobljenicima, jedno vreme boravio u Makedoniji, a krajem novembra se pomoću lažnog pasoša iz te države prebacio na Kosovo sa još 20 saboraca. Neposredno pre njegovog povratka, na Kosovu je uhapšena grupa od 19 terorista koja je bila pod njegovom direktnom komandom. Otkriveno je da su ovi teroristi planirali napad na izraelske fudbalere tokom utakmice protiv reprezentacije Albanije u Skadru, kao i niz krvavih terorističkih akcija u regionu. Muhadžeri je sada i fizički prisutan na Kosovu i sa grupom povratnika sa sirijskog ratišta smišlja nove napade u zemljama regiona – prenosi portal “Espreso”, koji pripada listu “Republika”.

Prema njihovim tvrdnjama, Muhadžeri je lociran u Srbiji i Makedoniji još u decembru prošle godine, kada je u Breši italijanska policija u akciji “Van Dam” razbila njegovu grupu, koja je planirala atentat na papu Franju.

Bezbednosni stručnjaci tvrde za Informer da je Muhadžeri izuzetno opasan džihadista, koji je na Balkan došao u nameri da organizuje terorističke napade, ali i vrbuje nove borce za te akcije.

 

Muhadžeri opasnost po region

Stručnjak za ekstremizam i terorizam dr Marija Đorić kaže za Informer da prisustvo teroriste Lavdrima Muhadžerija na Kosovu predstavlja opasnost ne samo po Srbiju nego i po ceo Balkan.
– Srbija i Beograd nisu primarna meta terorista, međutim, nisu ni zanemarljiva. U susedstvu smo Kosova, Bosne i Hercegovine, gde su poslednjih godina regrutovani mnogi sledbenici ISIS i poslati na ratišta u Siriji. Zato mislim da treba da budemo obazrivi zbog prisustva Muhadžerija na Kosovu i da bi bezbednosne službe trebalo da ga lociraju i uhapse – rekla je dr Đorić.

Međunarodni stručnjak za terorizam Dževad Galijašević tvrdi da zapadne službe već dva meseca znaju gde se kreće Muhadžeri, ali ne čine apsolutno ništa.

Muhadžeri je izuzetno opasan čovek i glavni koljač Islamske države. Ne mogu da verujem da zapadne službe znaju da je on već mesec dana na Kosovu i da ne čine apsolutno ništa. Ne znam da li ti ljudi shvataju da on sa Kosova kontroliše sve džihadističke i terorističke ćelije na Balkanu. Da je imalo pameti, njega treba pod hitno locirati i uhapsiti dok nije zapalio ceo Balkan – upozorava Galijašević.

 

Meta i Beograd

On tvrdi da će Muhadžeri u ISIS vrbovati ljude iz Srbije, kao i da je Beograd potencijalna meta terorističkih napada.

Njegove mete za vrbovanje u ISIS biće muslimani iz Raške oblasti i Preševske doline, ali i Romi u Beogradu i ostalim gradovima Srbije. Takođe, nemojte misliti da će meta njegovih terorističkih napada biti samo gradovi u Zapadnoj Evropi. Tvrdim da je izuzetno ugrožen i Beograd, jer je Srbija u dobrim odnosima i sa EU i sa Rusijom, a i jedni i drugi su neprijatelji ISIS – alarmira Galijašević.

(Informer)

(9)

OPASNO, ŠIPTARSKI KOLJAČ IZ ISIS PLANIRA NAPADE: Otkrivamo pravi razlog povratka zloglasnog džihadiste na KiM!

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-