DODIK POSLIJE SUSRETA SA AMERIČKIM ZVANIČNIKOM: Da li smo Saliven i ja bili na istom sastanku?!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom u Sarajevu uopšte nije bilo reči o bilo kakvoj secesiji ili uspostavljanju trećeg entiteta.

 

 

 

 

 

 

“Prilikom  razgovara Salivena s članovima Predsedništva BiH nije bilo reči o bilo kakvim pozivima na secesiju ili o uspostavljanju trećeg entiteta niti o još o mnogim stvarima koje je Saliven pominjao na konferenciji za novinare u Sarajevu. Sada se pitam da li smo on i ja danas bili na istom sastanku”, rekao je Dodik.

 

 

 

On je to kazao komentarišući Salivenovu izjavu da je cilj njegove posete BiH bio da političkim liderima i građanima prenese opredeljenost SAD za zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, kao i da naglasi da se pozivi na secesiju ili uspostavljanje trećeg entiteta narušavaju duh i slovo Dejtona.

 

 

Navodi se da je Dodik naglasio da je Saliven na sastanku sa članovima Predsedništva BiH mogao jasno da čuje, između ostalog, da u BiH ne postoji konsenzus za ulazak BiH u NATO, kao i da je Narodna supština Republike Srpske donela Rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

 

 

Dodik je ocenio da je zanimljivo da to Saliven nije pominjao na konferenciji za novinare.

 

 

“A ako je neko insistirao na poštovanju Dejtonskog sporazuma i to slova tog sporazuma, a ne duha, onda sam to sigurno ja. To sam radio sve vreme i kao predsednik Republike Srpske i radiću dalje, posebno sada kao predsedavajući Predsedništva BiH”, poručio je Dodik.

 

KURIR

(30)

DODIK POSLIJE SUSRETA SA AMERIČKIM ZVANIČNIKOM: Da li smo Saliven i ja bili na istom sastanku?!

| Bosna i Hercegovina, Slider |
About The Author
-