SKANDALOZNA IZJAVA DIREKTORA AUSTRALIJAN OPENA! Kreg Tili stao na stranu Federera! Objasnio zašto je Švajcarac povlašćen u odnosu na Đokovića i ostale tenisere!

Direktor Australijan Opena Kreg Tili, odgovorio je na optužbe Žilijena Benetoa da se Rodžer Federer favorizuje u Melburnu.

 

 

 

 

 

Beneto u jednoj radio emisiji ozbiljno isprozivao Federera. Istakao je da Švajcarac ima povlašćen tretman, posebno na Australijan openu. Beneto je rekao da je Federer u poslednje dve godine u Melburnu od 14 mečeva čak 12 ili 13 igrao u večernjem terminu, kako bi izbegao velike vrućine.

 

 

“Rodžer je 12 ili 13 od 14 poslednjih mečeva na Australijan openu odigrao u noćnom terminu. Na isti dan Federer je igrao protiv Štrufa, a Đoković protiv Monfilsa. Nemam ništa protiv Štrufa, sjajan momak, ali složićemo se da bi svaki direktor turnira stavio meč Đoković – Monfils u večernji termin od 19.30, zar ne? Ali ne, oni su igrali u 14.30 po vrućini, a Federer i Štruf po noći”, rekao je Beneto.

 

 

Takođe, Francuz dodaje da Federer ima sukob interesa, jer je uključen u organizaciju Lejver kupa, a jedan od članova ovog projekta je i direktor Australijan opena Kreg Tili.

 

Tili je tim povodom izdao saopštenje u kojem je objasnio svoje viđenje situacije.

 

“Kada se pravi raspored teniskih mečeva, direktor turnira uzima u razmatranje mnoge faktore. Igrači i navijači su prioriteti. Ali čak i među ovim grupama ima mnogo različitih zahteva. Taj raspon ide od toga šta sami igrači vole, da li su povređeni ili imaju zdravstvenih problema, pa do zahteva televizijskih kuća za prenosima čiji program takođe mora biti ispoštovan zbog njihovog posebnog tržišta. Povrh svega toga je drugi nivo razmatranja koji uključuje čitavu logistiku tima za pravljenje rasporeda, koji mora da predvidi eventualnu dužinu mečeva, nekada i danima unapred, pa sve do svakodnevnih stvari koja se tiču promene vremenskih prilika”, kaže Tili.

 

 

Kada je konkretno reč o Federeru, Tili kaže da je bitan faktor i to što ga publika u Australiji jednostavno obožava.

 

 

“Što se tiče igrača, treba reći da je Rodžer Federer teniser koji se ne viđa tako često i koji se smatra jadnim od finansijskih najisplativijih sportista sveta. Godinama unazad ga u Australiji biraju za najomiljenijeg sportistu. Navijači žele da ga gledaju na najvećem stadionu a TV kuće žele da njegovi mečevi budu u udarnm terminu. I mislim da nema direktora turnira na svetu koji te faktore ne bi uzeo u obzir kada pravi raspored. To je slučaj sa svim velikim imenima u svetu tenisa i sporta uopšte”, napomenuo je Tili.

 

kurir

(162)

SKANDALOZNA IZJAVA DIREKTORA AUSTRALIJAN OPENA! Kreg Tili stao na stranu Federera! Objasnio zašto je Švajcarac povlašćen u odnosu na Đokovića i ostale tenisere!

| Slider, Šokantno, Sport |
About The Author
-