FRANCUSKI TENISER ŽESTOKO UDARIO NA FEDERERA, A ONDA SE UMEŠAO I NOVAK! Teniski svet ostao u POTPUNOM ŠOKU posle onoga što Đoković rekao!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stao je u odbranu Rodžera Federera, nakon žestokih optužbi koje je na račun Švajcarca izneo francuski teniser Žilijen Beneto.

Beneto u jednoj radio emisiji ozbiljno isprozivao Federera. Istakao je da Švajcarac ima povlašćen tretman, posebno na Australijan openu. Beneto je rekao da je Federer u poslednje dve godine u Melburnu od 14 mečeva čak 12 ili 13 igrao u večernjem terminu, kako bi izbegao velike vrućine.

 

 

 

 

Takođe, Francuz dodaje da Federer ima sukob interesa, jer je uključen u organizaciju Lejver kupa, a jedan od članova ovog projekta je i direktor Australijan opena Kreg Tili.

 

 

Zanimljivo, kada su ga novinari zamolili da prokomentariše optužbe Benetoa na račun Švajcarca, Novak je u potpunosti stao u odbranu Federera.

 

 

“On zaslužuje poseban tretman jer je šestostruki šampio Astralijan opena i jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako on ne treba da ima takav tretman, ko će? Ljudi dolaze da gledaju njega kako igra, žele da ga vide u udarnom terminu, što je u Rod Lejver areni 19.30 časova”, rekao je Novak dodavši:

 

“Razumem ja i Žilijena, jer se ponekad čini da neki igrači imaju iz godine u godinu povlašćen tretman na određenim turnirima. Ali morate da shvatite da je Federer udarna snaga tenisa u smislu zarade, interesovanja koje privlači. Žilijen i momci poput njega profitiraju od tenisa zahvaljujući Rodžeru i onome što je on uradio za ovaj sport”.

 

Kurir sport

(395)

FRANCUSKI TENISER ŽESTOKO UDARIO NA FEDERERA, A ONDA SE UMEŠAO I NOVAK! Teniski svet ostao u POTPUNOM ŠOKU posle onoga što Đoković rekao!

| Slider, Sport |
About The Author
-