TRAMP OSTAJE UZ SVOG SUDIJU: Predsednik SAD ohrabren svedočenjem Breta Kavanoa koga su tri žene optužile za silovanje

Američki predsednik Donald Tramp ohrabren je zbog snažnog načina na koji je kandidat za sudiju Vrhovnog suda SAD Bret Kavano odbacio optužbe koje su protiv njega iznele tri žene zbog njegovog navodnog nedoličnog seksualnog ponažanja, izjavio je u četvrtak neimenovani zvaničnik Bele kuće

 

 

 

Kako je taj zvaničnik rekao za AP, Tramp je na svedočenje Kavanoa pred Kongresom reagovao pozitivno.

 

 

Dvojica zvaničnika iz republikanske partije bliskih Beloj kući kazali su da je Tramp izrazio empatiju prema Kavanu i njegovoj porodici slušajući njegovo emotivno svedočenje, ali istakli da je njime američki predsednik i ohrabren.

 

Kavano je u četvrtak svedočio pred Kongresom i odbacio optužbe koje su protiv njega iznesene.

 

On je, boreći se da zadrži poziciju kandidata, izneo emotivne tvrdnje rekavši da su te optužbe “potpuno i trajno uništile” njegovu porodicu i reputaciju.

 

Kavano je kazao da je čitav proces potvrde njegove kandidature postao “nacionalna sramota”.

 

 

 

On je odbacio optužbe Kristin Blejzi Ford, koja ga je sredinom septembra optužila da ju je napastvovao 1982. godine. “Nikada nisam to učinio ni njoj, ni bilo kome”, kazao je Kavano i naglasio da neće odustati od kandidature.

 

Američki predsednik Donald Tramp ranije je izjavio da bi mogao da se predomisli i povuče kandidaturu Breta Kavana za sudiju Vrhovnog suda, ako ga u to ubede dokazi na predstojećem svedočenju.

 

Kristin Blejzi Ford takođe bi trebalo da svedoči pred komitetom Senata u Vašingtonu, preneo je ranije Rojters. Na pitanje da li bi njeno kao i svedočenje Kavana, koji će se takođe pojaviti pred komitetom, mogli da ga ubede da promeni mišljenje i povuče njegovu nominaciju, Tramp je u sredu odgovorio:

 

“Ako bih pomislio da je kriv za tako nešto… onda da, naravno”, preneo je AP.

 

Tramp je Kavana nazvao jednim od najkvalitetnijih ljudi koje je ikada sreo i insistira na tome da su optužbe na njegov račun lažne.

 

 

U međuvremenu, pojavile su se još dve žene koje Kavana optužuju za seksualno uznemiravanje 1980-ih godina. U ponedeljak je 53-godišnja Debora Ramirez, u intervjuu za Njujorker, opisala incident na pijanoj žurci na univerzitetu Jejl, dok je u sredu Džuli Svetnik iz Vašingtona govorila o grupnim silovanjima na studentskim zabava, od 1981. do 1983. godine, na kojima je Kavano bio prisutan.

 

Kurir.rs/

(3)

TRAMP OSTAJE UZ SVOG SUDIJU: Predsednik SAD ohrabren svedočenjem Breta Kavanoa koga su tri žene optužile za silovanje

| Skandal, Slider, Šokantno |
About The Author
-