JAGODINA – Na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine jutros u 7.20 časova dogodila su se dva lančana sudara u kojem je 6 osoba poginulo na licu mesta, a jedna u bolnici od zadobijenih povreda, potvrđeno je iz MUP.

 

 

 

 

 

 

 

Do udesa je došlo iz za sada nepoznatih razloga, a najverovatnije je uticala i magla zbog koje je saobraćaj širom Srbije otežan.

 

 

 

Na terenu je jeziv prizor, zgužvani automobili, prikolice na vozilima, između 20-30 automobila uništeno…

 

 

 

Prema prvim informacijama, 27 osoba je povređeno, a na terenu su vatrogasci, brojne ekipe Hitne pomoći i patrole saobraćajne policije koji pokušavaju da izvuku zarobljene putnike u kabinama.

 

 

 

Jedan od očevidaca kaže da je bilo nepregledno, vidljivost je bila jedva 10-15 metara, dok u jednom trenutku nije čuo vriske. Kako kaže, u automobili pored sebe video je mrtvu ženu sa decom u kolima.

 

 

Na ovoj deonici je saobraćaj obustavljen i vozila se preusmeravaju od Ćuprije i Jagodine, a druga saobraćajna nesreća, na suprotnoj strani auto-puta, dogodila se na udaljenosti od tek 200 metara.

 

 

 

Osobe koje su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći smeštene su u bolnicama u Jagodini i Ćupriji.

 

 

 

Kako se ekipa Kurira uverila na mestu nesreća, oko 11 časova je kolona pre isključenja za Jagodinu i dalje bila duga oko 2 kilometra.

 

 

 

Na deonici je nastao potpuni haos, jer su vozači probili zaštitnu ogradu da bi išli sporednim putem.

 

Nezvanično, sudar je u prvom trenutku izazvao kamper kojim je upravljao nemački državljanin, koji se zakucao u kamion ispred sebe, da bi potom došlo do lančanog sudara svih u koloni iza.

 

 

U sudaru je učestvovalo čak 5 kamiona i 4 putnička vozila.

 

KURIR.RS

(305)

STRAVIČNA NESREĆA KOD JAGODINE, MAGLA DOVELA DO KATASTROFE: 7 poginulih u 2 lančana sudara, 27 povređenih, 2 kamiona se zapalila

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-