MARKOVIĆ: Ko neće da ustane na himnu, moraće da plati kaznu! Nećemo ga terati da ustaje

Crnogorski premijer, Duško Marković, poručio je danas da će svako ko ne ustane na intoniranje državne himne biti kažnjen i da vlada najavljenim izmenama i dopunama zakona štiti državne simbole, kao što to čine sve druge zemlje u regionu.

 

 

 

Namera Vlade nije da prepada i strahom uteruje poštovanje sopstvenoj državi, već da budemo “na nivou demokratskog i slobodnog društva”, istakao je Marković.

 

“Ko neće da ustane na himnu, moraće da plati kaznu. Nećemo ga terati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao”, izričit je Marković.

 

 

On je naveo da zastave na državnim institucijama ne smeju biti prljave i pocepane, a da se grb mora koristiti u skladu sa zakonom.

 

PV Duško Marković na pitanje novinara: Ko neće da ustaje na himnu moraće da plati kaznu. Nećemo ga tjerati da ustaje. I svaki put kada ne ustane platiće kaznu ako budemo u saznanju da nije ustajao.

 

Odgovarajući na pitanje je li zakon primenjiv u praksi ako, na primer, dođe do kršenja na sportskim manifestacijama, Marković je odgovorio potvrdno.

 

“Zašto nije. Ko će to da prati? Svi će to da prate, svaka institucija koja ističe zastavu, svaki građanin koji voli ovu zemlju. Naravno i državni organi, inspekcijski organi. Koga prepoznamo na stadionu da nije ustao, ako ga identifikujemo podnećemo prekršajnu prijavu. Nećemo voditi policijske snage da bismo naterali nekoga da ustaje na himnu. … To je ono što radi demokratsko društvo i demokratska zemlja”, istakao je Marković.

 

 

Premijer Duško Marković na obilaznici u #Golubovci: Ovom bulevarskom saobraćajnicom smo poboljšali uslove za život građana ovog kraja. Ne improvizujemo nego radimo na najbolji mogući način.

On je naglasio da Vlada neće odustati od najavljenih zakonskih rešenja.

 

Marković je rekao da se zakonskim rešenjem štite državni simboli i da “ne radimo ništa što ne rade drugi i u regionu”.

 

“Kod nas je to prekršaj, a kod nekih drugih i krivično delo. Ko god bio protiv – rešenje predloženog zakona ostaje”, poručio je Marković obilazeći gradilište obilaznice u Golubovcima.

 

kurir.rs

(540)

MARKOVIĆ: Ko neće da ustane na himnu, moraće da plati kaznu! Nećemo ga terati da ustaje

| Slider, Vijesti |
About The Author
-