DODIK I DAČIĆ ZAPALILI BALKAN: Ujedinićemo Srbiju i Republiku Srpsku, branićemo ono što smo krvlju stekli!

Republika Srpska i Srbija uskoro bi mogle da se ujedine! Taj plan najavio je juče predsednik Srpske Milorad Dodik, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao da Srbi moraju očuvati ono što su krvlju stekli tokom rata u BiH, te da ni Srbija neće sedeti skrštenih ruku ukoliko primeti da je srpski narod ugrožen u Bosni.

 

 

 

Dodik i Dačić su, inače, o ovome govorili u RS tokom otvaranja deonice auto-puta „Deveti januar“, od mesta Drugovići do Prnjavora, koji je, kako su istakli, veoma značajan za srpski narod.

 

Veliki pritisci

 

– Ovo nije put ekonomske i socijalne integracije, nego, kada se završi na Drini, projekat nacionalne integracije i od toga ne treba da bežimo – rekao je Dodik.

 

Dodao je da od integrisanja neće odustati uprkos stalnim pritiscima, koji sada već gube na intenzitetu. Dodik, naime, ističe da se političke okolnosti u Evropi i svetu menjaju, posebno zahvaljujući politici američkog predsednika Donalda Trampa, pa sada tu priliku treba iskoristiti i jačati srpski identitet i integraciju Srba s dve strane Drine.

 

On je rekao i da je nužna snažna RS, i to kao država, jer „nema slobode bez države“, a pritom se zahvalio i Srbiji za svu pomoć koju dobija.

 

Ivica Dačić je posebno naglasio da „Srbija neće sediti skrštenih ruku ako neko pokuša da uništi Srpsku“. Poručio je i da se mora očuvati ono što je srpski narod uspeo da dobije devedesetih.

Kurir.rs

(522)

DODIK I DAČIĆ ZAPALILI BALKAN: Ujedinićemo Srbiju i Republiku Srpsku, branićemo ono što smo krvlju stekli!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-