ZAŠTIĆENI SVEDOK RASKRINKAO PRVOG OBAVEŠTAJCA BIH: Osman Mehmedagić OSMICA ubijao Srbe iz zabave!

BEOGRAD – Osman Mehmedagić “Osmica”, aktuelni šef Obaveštajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, tokom rata ubijao je snajperom Srbe u Sarajevu iz sadističkog zadovoljstva i mržnje, kaže zaštićeni haški svedok KW-568, koji se nalazi u programu zaštite srpskog pravosuđa.

 

Kao član garde Alije Izetbegovića poznate kao “Biseri”, Mehmedagić je bio i njegov omiljeni pratilac na putovanjima van Sarajeva, a kada nije bio na službi – ubijao je iz snajpera, navodi neimenovani svedok za Večernje novosti.

 

Mehmedagića, svog nekadašnjeg saborca, opisuje kao “ubicu bez milosti”, koji je od maja 1992. do juna 1994. “sejao smrt po srpskoj Grbavici i pucao iz zgrada na Dobrinji i sa Stupa, a kada bi se vraćao u štab voleo je da se hvali kako je bio uspešan u ubijanju”.

 

Prema rečima 60-godišnjeg svedoka iz Višegrada, “broj jedan” Alijine garde bio je Haris Lukovac, zvani “Jedinica” – sada ambasador BiH u Jordanu – dok je Mehmedagić bio čovek broj dva i njega je Alija, uz Lukovca, uvek vodio kao ličnu pratnju u inostranstvo.

 

KW-568 je i sam službovao u jedinici “Biseri”, prateći muslimanskog lidera u Sarajevu.

“Mehmedagić se razlikovao od nas jer nije mogao da sedi u kasarni kada je bio slobodan od službe. Slobodno vreme prekraćivao je tako što bi uzimao snajper i u pratnji takođe ‘bisera’ Seljahudina odlazio na linije odakle se moglo pucati po Srbima”, tvrdi KW-568.

kurir.rs

(759)

ZAŠTIĆENI SVEDOK RASKRINKAO PRVOG OBAVEŠTAJCA BIH: Osman Mehmedagić OSMICA ubijao Srbe iz zabave!

| Slider, Vijesti |
About The Author
-