VLASNIK BRODA IH OSTAVIO: Poljske turiste PROMRZLE spasli sa ostrva Sveti Nikola

Ekipa Uprave pomorske sigurnosti Crne Gore spasila je dvoje poljskih turista koje je nepoznati taksi-brodić ostavio na ostrvu Sveti Nikola kod Budve.

 

 

 

Uprkos velikom nevremenu, noćnim uslovima, jakom brzine preko 50 čvorova i velikim talasima, spasilački brod SAR-1 Uprave pomorske sigurnosti uspeo je da pristane na Svetog Nikolu.

 

 

Ekipa je pronašla i evakuisala dvoje uplašenih i promrzlih poljskih turista koji su na ostrvu bili ostavljeni više od tri sata.

 

 

Direktor UPS Crne Gore Safet Kočan kazao je da su turiste prebacili u gradsku luku Budva gde ih je pregledala ekipa Hitne pomoći.

 

“Nakon toga oni su otpušteni i vratili su se u smeštaj u kome borave. Sa svoje strane, insistiraću kod policije i ispostave Lučke kapetanije u Budvi da se pokrene istraga ko je od budvanskih taksi-brodara koji se bave pružanjem usluga turističkih izleta, danas dvoje Poljaka prevezao na ostrvo i tamo ih ostavio iako je znao da se sprema nevreme i da oni tamo mogu biti ugroženi. Takav postupak je neprihvatljiv i za svaku je osudu”, dodao je on.

 

 

U akciji spašavanja poljskih turista sa Svetog Nikole je učestvovala i Stanica pomorske granične policije iz Budve.

 

Kočan je kazao da se poljski par nije imao gde da se zakloni na ostrvu i da su, kada su videli da za njih nije došao brodić koji ih je tamo odveo, uspaničili i mobilnim telefonom pozvali u pomoć policiju.

 

Kurir.rs/

(195)

VLASNIK BRODA IH OSTAVIO: Poljske turiste PROMRZLE spasli sa ostrva Sveti Nikola

| Slider, Vijesti |
About The Author
-