UŽIVO KURIR NA KOSOVU, ROSU SE POSLE UPADA POVUKLE SA GAZIVODA: Srbi blokirali put za Brnjak, američki KFOR čuva Gazivode! Sve jedinice MUP SRBIJE stavljene u NAJVIŠI STEPEN PRIPRAVNOSTI

Vučić na stalnoj telefonskoj vezi sa šefom NATO Stoltenbergom posle velike sramote NATO i Kfora koji nisu uspeli da obezbede sever Kosmeta i zaštite Srbe. Podsetimo, ROSU su izvele podmukao upad na Gazivode, upale u kompleks, zauzele deo brane, protivpravno uhapsile i vezale Srbe i drže ih u podrumu! Predsednik Srbije na posebnoj lokaciji drži konsultacije sa načelnikom GŠ

 

 

 

Kako Kurir saznaje, akciju je noćas ili rano jutros izvelo 60-70 naoružanih specijalaca. Specijalci ROSU upali su u objekat za razvoj ekologije i sporta u kojem se nalazi i Crveni krst, a koji je nedavno posetio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Naime, njih oko 70, upalo je i sa kopna i sa jezera i okružilo pomenuti centar. Naoružani do zuba upali su kompleks, protivpravno uhapsili i vezali nekoliko Srba i zatvorili ih u podrum. Zauzeli su deo brane i odsekli Srbe.

 

 

Podsetimo, Gazivode su životno važne za sever Kosova i tamošnje Srbe jer se sa tamošnje hidroelektrane snabdevaju strujom, ali i vodom za piće koju koristi 800.000 ljudi.

 

 

17.00 – Srbi iz Zubinog potoka blokirali su put koji od južnog dela Mitrovice vodi ka Gazivodama, odnosno ka prelazu Brnjak. Blokada je postavljena u Zubinom Potoku, a Srbi iz Zubinog Potoka ne dozvoljavaju prolaz magistralom. Na prelazu Brnjak u ovom trenutku su tri džipa KFOR u kojima su pripadnici američke vojske.

 

Niže, ka jezeru Gazivode, postavljen je još jedan džip Kfora i pored njega borna kola. Dva džipa Kfora postavljeni su kod postrojenja HE Gazivode. Oko džipova se vidi desetak američkih vojnika Kfora. Postavljeno je više kamiona i jedna građevinska mašina, a okupljeno je na barikadi nekoliko stotina Srba.

 

Kako Kurir nezvanično saznaje, barikada je postavljena kada su pripadnici ROSU koji su posle odlaska Tačija napustili Gazivode, pokušali iz pravca Južne Mitrovice da se vrate ka Gazivodama.

 

 

Inače, Marko Đurić izjavio je danas nakon nenajavljenog upada ROSU i Hašima Tačija na Gazivode, da su Srbi počeli da se organizuju na severu Kosova.

 

16.00 – Đurić: Pripadnici ROSU povukli su se danas oko 16 sati sa severa Kosova. Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su se pripadnici specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije danas po podne oko 16 časova.

 

Đurić je za Tanjug rekao i da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada, koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM. “To samo pokazuje od koga su pojedini domaći mediji dobijali informacije da jedinica ROSU nema na severu”, rekao je Đurić.

 

kurir.rs

(269)

UŽIVO KURIR NA KOSOVU, ROSU SE POSLE UPADA POVUKLE SA GAZIVODA: Srbi blokirali put za Brnjak, američki KFOR čuva Gazivode! Sve jedinice MUP SRBIJE stavljene u NAJVIŠI STEPEN PRIPRAVNOSTI

| Slider, Vijesti |
About The Author
-