MAJKA I BEBA PRVE ŽRTVE URAGANA FLORENS: Raste broj poginulih! Još dve osobe pronađene mrtve! Nepogoda oslabila na nivo tropske oluje

Uragan Florens odneo je prve žrtve u Severnoj Karolini nakon što je stigao na obale SAD, a snažni udari vetra bacaju na obalu talase, koji su već prodrli do kuća u Avonu. Procenjuje se da će do 3 miliona domova ostati bez struje.

 

 

Florens, čiji prečnik trenutno iznosi 400 kilometara, pogodiće područja na kojima živi oko 11 miliona Amerikanaca. Za sada je otkazano oko 1.200 avionskih letova i privatni meteorolozi procenjuju ekonomsku štetu u rasponu od deset do 60 milijardi dolara.

 

23.37 Florens oslabio, opasnost nije prošla

Uragan “Florens” oslabio je na nivo tropske oluje, saopštio je Američki Nacionalni centar za uragane, upozorivši da to nevreme i dalje preti Severnoj i Južnoj Karolini snažnim vetrovima i katastrofalnim rečnim poplavama.

 

“Florens” se trenutno nalazi na 45 kilometara severoistočno od Mertl Biča, grada u Južnoj Karolini, dok brizna vetrova iznosi 110 kilometara po času, navode iz centra, čije je sedište u Majamiju.

 

 

“Značajno slabljenje se predviđa tokom vikenda i početkom naredne nedelje dok se Florens kreće dublje ka unutrašnjosti kopna”, dodaje Nacionalni centar za uragane.

 

 

Kako predviđa, srce “Florensa” preći će preko krajnjeg jugoistoka Severne Karoline u petak uveče po lokalnom vremenu, dok će krajnji istok Južne Karoline zahvatiti u petak uveče i u subotu ujutru po lokalnom vremenu, prenosi Rojters.

 

22.00 – CNN javlja kako je još jedna žena preminula u Sjevernoj Karolini dok je bila zarobljena u svojoj kući koju je poplavila voda. Još jedna osoba poginula je pokušavajući uključiti generator. Time je broj mrtvih narastao na četiri.

kurir.rs

(116)

MAJKA I BEBA PRVE ŽRTVE URAGANA FLORENS: Raste broj poginulih! Još dve osobe pronađene mrtve! Nepogoda oslabila na nivo tropske oluje

| Slider, Vijesti |
About The Author
-