ČUDO BOŽJE! OVAJ ČOVEK JE PREŽIVEO: Dva sudara, 2 ranjavanja, 5 sepsi i ČETRDESET operacija!

Preživeo je udar struje od 25.000 volti, bio je u komi jer je izgoreo do kosti, imao je 40 teških operacija u totalnoj anesteziji, pet puta je dobio sepsu, dva puta ga je udario automobil i dva puta ga je pogodila sačma u lovu!

 

Sve ovo desilo se Urošu Vasiću iz Jagodine, koji ima samo 30 godina! Uprkos ogromnim životnim traumama, dočekao nas je sa osmehom na licu i snažnom energijom koja se sreće tek ponekad.

Hitna se pokvarila

– Kod mene nema: „Ne mogu!“ Imao sam 16 godina i otišao sam sa drugarom na pecanje, ovde na reku Belicu, bio je 27. april 2004. Kad sam se vraćao, nosio sam grafitni štap za pecanje i na pružnom prelazu desila se eksplozija! Struja od 25.000 volti prošla je kroz štap, podigla me je metar i po u visinu i tako me je vukla tridesetak metara. Bio sam u plamenu, eksplodirala mi je patika! Goreo sam. Pao sam u tešku komu i tu gubim pamćenje – seća se Uroš stravične nesreće.

 

 

Tu počinje borba za njegov život. Od siline eksplozije, meštani su mislili da je neko minirao most. Počeli su da ga gase i pozvali su Hitnu pomoć. Iz Jagodine su ga prebacili u Ćupriju misleći da je gotov i da nema smisla da ide za Beograd. Ipak, sanitet je krenuo, ali se usput, sa Urošem u komi, pokvario, pa su čekali neki drugi.

 

Spavao sedeći

– Tek oko ponoći stigli smo u Beograd. Lice mi je bilo izgorelo, leđa, ruka. Mišići razneti, na pojedinim delovima ostale su samo kosti. Sreća, vitalni organi su bili dobri. Posle tri dana, na iznenađenje svih, probudio sam se. Bio sam zakovan za krevet, ceo u zavojima. Gaza je išla do pola očiju, a nisam mogao da se mrdnem. Jedan trenutak je promenio sve. Prvih dana je telo bilo toliko opterećeno bolom da više nije moglo ni da registruje šta se dešava, a onda sam počeo da osećam bol od kog se umire – priča Uroš, koji je u bolnici prvih mesec i po dana spavao sedeći.

 

Na današnji dan pre 14 godina izašao iz bolnice

Za šest meseci bio je, kaže, u 64 totalne anestezije, imao je 40 preteških operacija, a smršao je do 40 kilograma. Uprkos stravičnim telesnim traumama, Uroš je 24. septembra 2004. (na današnji dan!) izašao iz bolnice na svojim nogama. Svoje lečenje još nije završio, a ispred njega su još neke operacije, ali čeka da se pogodi idealan trenutak: vreme, novac i još neki uslovi. I sreća, naravno!

KURIR.RS

(169)

ČUDO BOŽJE! OVAJ ČOVEK JE PREŽIVEO: Dva sudara, 2 ranjavanja, 5 sepsi i ČETRDESET operacija!

| Slider, Šokantno |
About The Author
-