Satanisti podigli spomenik đavolu u SAD. Čovječanstvo srlja u propast! (video)

U američkoj saveznoj državi Arkanzas održan je miting u čast Prvog amandmanana kojem je predstavljena statua Bafometa veličine 2,5 metra.

 

 

Spomenik Satani podigao je Satanistički hram, mala verska zajednica satanista koja legalno deluje u SAD. Međutim, za sada nije poznato da li će statua ostati na tom mestu, zbog protivljenja određenog broja stanovnika.

 

Skup je održan ispred vladine zgrade. Na jednoj strani bili su satanisti, dok je, na drugoj strani, bila manja grupa kontraprotestanata koji su nosili hrišćanske simbole i izrazili svoje protivljenje podizanju statue. Oni su dodatno isprovocirani činjenicom da je pored đavola na statui predstavljeno i dvoje dece koja sa divljenjem posmatraju zver.

 

Za sada spomenik đavolu ostaje na privremenom pijedestalu, dok vlasti ne donesu konačnu odluku. Brojne hrišćanske grupe su se usprotivile podizanju spomenika Satani, dok se u isto vreme, širom SAD nastavlja aktivna debata o rušenju spomenika vojnicima Konfederacije, strane koja je poražena u američkom građanskom ratu.

 

Šta je Satanistički hram? Santanički hram sebe smatra “religijskom grupom”ali i političkim aktivistima i zagovara rad na promociji egalitarizma, socijalnu pravdu i odvajanje crkve i države. Grupa kaže da ne veruju u Satanu, već koriste taj termin kako bi predstavili “večnog pobunjenika” koji je izvan autoriteta i društvenih pravila i predstavlja racionalnost.

 

Grupa imao dbore širom sveta, od kojih je najveća u Detroitu. U maju 2014.godine,odbor Santaničkog hrama na Univerzitetu Harvardodržao je crnu misu,odnosno bogosluženje đavolu. Ipak, zbog protesta katolika satanistička služba nije mogla biti održana u studentskom kampusu, nego su morali da iskoriste drugu lokaciju.

 

Grupa je vodila kampanju protiv zabrane abortusa, pozdravila dolazak izbeglica i čak držala predavanja o Satani u školama.

Izvor: novosti

(141)

Satanisti podigli spomenik đavolu u SAD. Čovječanstvo srlja u propast! (video)

| Skandal, Slider, Šokantno |
About The Author
-