Muhamed Jusufspahić: Ja sam srpski patriota! Мi živimо u Srbiјi, mi gоvоrimо srpski, mi smо srpski muslimаni

U moru nacionalističkih izjava kojima su poslednjih meseci preplavljeni mediji i društvene mreže, korisnici Tvitera podsetili su na jedan stari intervju Muhameda Jusufspahića koji baca novo svetlo na uvek goruću temu odnosa Srba i Muslimana.

 

Bivši beogradski i srbijanski muftija Islamske zajednice Srbije, a danas prvi ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji, pre četiri godine je vrlo pomirljivo i patriotski govorio o sredini u kojoj živi i mestu muslimana u našoj zemlji.

 

Nеkо žеli dа muslimаnе u Srbiјi stаvi pоd drugi riјаsеt То niје islаmski i bоžаnski zаkоn. Мi živimо u Srbiјi,mi gоvоrimо srpski mi smо srpski muslimаni. Nаmеrа nаm је dа u Srbiјi imаmо svојu uprаvu bеz mеšаnjа iz Аnkаrе ili Sаrајеvа. Ја sаm srpski pаtriоtа!”

 

Da su ove reči itekako relevantne i značajne danas, govori nam i činjenica da ih tviteraši šeruju kao svojevrstan odgovor na tenzije koje vladaju u srpskom društvu:

 

Odnosi između naroda koji žive u Srbiji nikada nisu crno-beli. Nadamo se da će i ubuduće biti dovoljno povoda da se „druga strana“ čuje u drugačijem kontekstu od onog na koji nas podsećaju svakodnevna politička prepucavanja.

(Espreso.rs)

(693)

Muhamed Jusufspahić: Ja sam srpski patriota! Мi živimо u Srbiјi, mi gоvоrimо srpski, mi smо srpski muslimаni

| Intervju, Slider, Vijesti |
About The Author
-