IVANIĆ: Ne negiramo žrtve Srebrenice, cilj – novi podaci

Srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da cilj odluka vlasti u RS da se stavi van snage Izveštaj Komisije o događajima u Srebrenici iz 2004. godine i da se formira međunarodna komisija koji će sastaviti detaljan dokument o stradanju pripadnika svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995, “nije negiranje bilo čije žrtve”.
Cilj je, kako je rekao, da se “unesu novi podaci”.

 

 

“Kad je sve bazirano na činjenicama, niko nema pravo da se ljuti”, naveo je Ivanić u intervjuu za Večernje novosti.

 

Prema njegovim rečima, veoma je važno što će rad međunarodne komisije o stradanju svih naroda u regionu Srebrenice od 1992. do 1995. biti obavljen nakon izbora i tako biti neopterećen kampanjom.

 

Ivanić je rekao i da će sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, koji će posetiti Sarajevo i Banjaluku, razgovarati o poziciji Republike Srpske u BiH, ruskom stavu o BiH i ekonomskim odnosima.

 

Kako je naveo, ne odstupa od toga da BiH “neće biti član NATO sve dok Srbija nije”. “Svaka drugačija odluka podelila bi srpski narod”, izjavio je Ivanić.

 

On je dodao da nije potpisao nijedan dokument u kom se NATO definiše kao “strateški cilj”, već da su to radili funkcioneri partije predsednika Republike Srpske Milorada Dodika (Savez nezavisnih socijaldemokrata).

 

Prema Ivaniću, RS treba da pruži Srbiji maksimalnu podršku po pitanju Kosova i da, dok je on član Predsedništva, BiH neće priznati Kosovo.

 

(Beta)

(474)

IVANIĆ: Ne negiramo žrtve Srebrenice, cilj – novi podaci

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-