Hrvatica Perković o navijanju za srpske kolege: Volimo se, pa šta!?

Najtrofejnija hrvatska atletičarka Sandra Perković u intervjuu Večernjim novostima osvrnula se na dobre odnose sa srpskom koleginicom Ivanom Španović.

 

 

“Kada pričam Amerikancu fore iz Hrvatske, on me gleda belo. Kada pričam našem čoveku, on će reći: ‘Pa i moja mama radi isto!’. Mi smo odrasli u istoj sredini, isti su nas problemi mučili, iste navike imamo. Neću reći da smo mi ista zemlja, ja nastupam za Hrvatsku, Ivana za Srbiju. Ali se sto puta bolje razumem s njom nego sa nekom Engleskinjom.”, rekla je Perković za Večernje novosti.

 

Dodaje da u međusobnoj podršci nema niičeg skandaloznog. ” Srbi navijaju za Hrvate i obrnuto! Ma odlično ako se to nekome ne sviđa. Obe države su tu gde jesu zato što se nekim političarima nešto nije svidelo. Sport ne poznaje granice, zato je normalno da navijamo za Noleta, on za Vatrene, mi za vašu Ivanu, Milicu, vi za naše Barakude, mi za vaše Delfine…”, navela je Sandra.

 

 

Onima koje to smeta, jednostavno je poručila: “Mi smo sportasti, svi se borimo jednim, sportskim srcem i svi smo iznutra od krvi i mesa. Mi ne dolazimo iz bogatih zemalja, mnogo teži put nam je bio svima i zato se držimo zajedno. Volimo se, pa šta?”

 

http://rs.n1info.com

(668)

Hrvatica Perković o navijanju za srpske kolege: Volimo se, pa šta!?

| Slider, Sport, Zanimljivosti |
About The Author
-