HRVATI OZAKONILI USTAŠKI POZDRAV! Legalizovan poklič ‘Za dom spremni’!

Vlast u Hrvatskoj, verovali ili ne, legalizovala je ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ pod kojim je u vreme NDH ubijeno više od 700.000 Srba, Jevreja i Roma!

 

 

Ovu odluku doneo je Prekršajni sud u Požegi, koji je sporni poklič ozakonio, tvrdeći da je u pitanju ‘izraz volje i legitimiteta vlasti u Hrvatskoj’?!

 

Sudija Prekršajnog suda u Požegi Đurđica Cakalić oslobodila je optužbe Stanka Dragičevića, koji je optužen jer je u svom dvorištu na metalni jarbol podigao zastavu HOS, u čijem se donjem delu grba nalazi natpis “Za dom spremni!”.

 

“Sporna zastava predstavlja obeležje sastavnog dela Hrvatske vojske – HOS, koji je službeno registrovan i predstavlja izraz volje i legaliteta vlasti Hrvatske”, obrazložila je Cakalićeva, a prenosi ‘Hrvatski tjednik’.

 

 

Komentarišući ovu skandaloznu odluku, analitičar Saša Borojević ističe da neoustaška država svakim danom pokušava da revidira istoriju i legalizuje ustaško-fašistički pokret.

 

– Nisu svi Hrvati ustaše. Međutim, čak i oni koji nisu ustaše ništa nisu uradili da zaštite svoje sugrađane Srbe od genocida. Većina se pravila blesava ili ustaške zločine racionalizovala na način ‘a šta su Srbi nama radili… ‘. Zato je 1991. godine izbio rat, proterano je 300.000 Srba, rušeni su i grobovi i crkve. I, molim vas, što se sada ne oglase svi oni borci za prava, zašto ne traže da EU zabrani povampirenje fašista? Ne rade to, jer se slični sličnom raduju – zaključuje Borojević.

informer.rs

(247)

HRVATI OZAKONILI USTAŠKI POZDRAV! Legalizovan poklič ‘Za dom spremni’!

| Skandal, Slider |
About The Author
-