Pomozimo Akilu

Ovo je Akil. Akil ima 5 godina i tumor na mozgu zbog kojeg je životno ugrožen – HITNO mu je potrebna pomoć svih nas pa vas molimo da dijelimo apel što više jer je i to jedna vrsta pomoći.

 

 

 

Pozivom na 17007 donirate 2 KM, a u produžetku detaljnije informacije o Akilovom stanju. Akil se do jučer igrao, smijao, donosio radost svima oko sebe.

 

Već danas, ovaj dječak vezan je za bolnicu i bolnički krevet. Igrom slučaja, ili bolje rečeno Božijim davanjem, Akil odlazi na obični pregled, pregled koji je pokazao da se na mozgu ovog dječaka nalazi tumor.

 

Konkretno, tumor se nalazi na ponsu, dijelu moždanog stabla i na takvom mjestu da ga je nemoguće operisati obzirom da se tu nalaze svi vitalni centri – za disanje, kretanje, gutanje, vid, sluh …

 

Operacija se trenutno ne može raditi, ali je urađena biopsija kako bi se detaljno mogle analizirati ćelije tumora i odrediti jedinstvena kemoterapija za Akila, a uz kemoterapiju planirana je terapija ciljanim zračenjem, kojim bi se uništile ćelije kancera. Šanse za preživljavanje u Bosni i Hercegovini bile su male, gotovo nikakve.

 

Porodica je uspjela doći do vrhunskih doktora van BiH i Akil se trenutno nalazi na klinici Acibadem, a troškovi liječenja već sad idu do 100.000 eura.

 

Nakon biopsije, naredni korak su kemoterapije, s tim da se svaka faza liječenja odmah mora platiti, a roditelji su do sada potrošili oko 30.000 eura i nemaju drugu opciju nego da se obrate za pomoć svima nama i po ko zna koji put, mi ćemo se, bosanci i hercegovci, a ima nas na svim krajevima planete, ODAZVATI!

Izvor: goufundme.com

(9)

Pomozimo Akilu

About The Author
-