Islamska zajednica dozvolila se*s prije braka ako on ne može više izdržati

Za žene intimni odnosi prije braka nisu dozvoljeni”, izjavio je za naš portal muftija islamske zajednice Mehmed Bećirhodžić.

 

 

Vijeće muftija Islamske zajednice  u BiH je na trinaestoj redovnoj sjednici, održanoj u sarajevu 7. februara 2018. godine razmatrajući upite brojnih članova i pripadnika Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i mnogih ćitalaca Preporoda o tome da li je dopušteno da muškarac i žena imaju intimne odnose prije braka ako je moguće da će do braka doći, a u situaciji kada on više ne može da izdrži intimiziranja.

 

Islamska zajednica na ovaj upit odgovorila je da muškarac i žena između kojih je i više nego moguće da dođe do zaključenja braka mogu imati intimne odnose u onim trenucima kada je muškarac više ne može da izdrži i neizbježno je da će počiniti blud.

 

“Bitno je da se zna da smo mi , muškarci ,bića nagona i da nam je potrebnije malo više nego ženama dodira i nježnosti . Iz tog razloga tema intimnih odnosa prije braka ne bi smjela da se olako uzima. Mi smo prepoznali da mnogi mladi ljudi imaju ovaj problem i tim muškaraca želimo pomoći kako bi mogli da se prestanu patiti i kako bi se mogli fokusirati i na druge stvari. Da zaključim , intimni odnosi prije braka za muškarce su dozvoljeni samo i isključivo u situaciji kad on više ne može izdržati. Za žene intimni odnosi prije braka nisu dozvoljeni”, izjavio je za naš portal muftija Islamske zajednice Mehmed Bećirhadžiosman.

 

NAPOMENA:Tekst je satiričnog karaktera i svaka slićnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

(1288)

Islamska zajednica dozvolila se*s prije braka ako on ne može više izdržati

| Bosna i Hercegovina, Sarajevo, Satirika, Slider |
About The Author
-