Nakon dvije godine borbe preminula Ana Barmina, koju je monstrum Zijangarev silovao slomljenom granom

Ruskinja Ana Barmina (33), preminula je nakon dvije godine borbe sa povredama koje joj je nanio Gizar Zijangarev, javlja Daily Mail.

 

 

Zijangarev je Barminu prvo napao nožem i šakama, da bi je potom odvukao do žbunja gdje ju je silovao slomljenom granom drveta. Doktori su napomenuli da su joj brutalnim zločinom povrijeđeni svi unutrašnji organi, zbog čega je doživjela srčani udar i pala u komu.

 

Nakon skoro godinu dana ona je povratila svijest, ali ne i sposobnost govora. Izgubila je oko 30 kilograma i nikada nije izašla iz bolnice.

 

Barmina je bila jedna od četiri žene koje je Zijangarev silovao prve sedmice kada je pušten iz zatvora gdje je služio kaznu za prethodne seksualne napade u kojima su mu žrtve bile komšinica i maloljetna djevojčica.

 

Nakon brutalnog zločina on je Barmini ukrao laptop, mobilni telefon i novac čija je vrijednost izračunata na 745 funti.

 

Smanjena kazna

 

Porodica preminule djevojke izrazila je nezadovoljstvo presudom suda na osnovu koje je Zijangarevu smanjena propisana rekordna robija od 23 godine.

 

Barminina majka Natalija ga je nazvala “nehumanim čudovištem” i zahtijevala smrtnu kaznu, a pripadnici policije su naveli da nikada nisu vidjeli tako brutalan i surov napad. Ipak, sud je odlučio da mu robiju umanji za jedan mjesec.

 

Zijangarev je tvrdio da ima troje djece koji zavise od njega, kao i majku koja je zašla u godine, a kojoj želi da pomogne, prenosi CDM.

 

“Jednostavno ne mogu da razumijem kako je sud bio tako popustljiv. Ana nikada neće ustati, neće govoriti, a on će jednom izaći iz zatvora i nastaviti da siluje”, rekla je Barminina majka.
Sa njim se složila cijela porodica, navevši da bilo kakvo smanjenje kazne šalje pogrešnu poruku.

 

“Ogorčeni smo arogancijom tog čovjeka. Kako se usuđuje, nakon svega što je uradio, da traži bilo kakvu korekciju kazne pod izgovorom djece i majke. Naročito kada se uzme u obzir da je on već silovao”, rekao je Adel Galiev, rođak stradale djevojke, piše britanski list.
Ana Barmina je u četvrtak sahranjena u Ufi.

 

 

Izvor: Avaz.ba

(1277)

Nakon dvije godine borbe preminula Ana Barmina, koju je monstrum Zijangarev silovao slomljenom granom

| Crna hronika, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-