NAJVEĆI PROBLEMI MILORADA DODIKA STRANCI I BOŠNJACI: „Nije Republika Srpska samoposluga u kojoj možete da uzmete…“!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra najvećim uspjehom u ovoj godini to što je RS uspjela da se “odupre tendencijama saveza stranaca i Bošnjaka iz Sarajeva i konceptu centralizacije i da nametne suprotan koncept” – mehanizam koordinacije.

 

 

“Taj koncept mehanizma koordinacije smatram jednim od najvećih političkih uspjeha u posljednjih godinu dana”, rekao je Dodik za RTRS.

 

Dodik je naglasio da je RS ovladala načinom odlučivanja, pravom i da zna da izrazi svoj stav uvijek kada je to potrebno u svakom pitanju bez obzira na to koliko je teško.

 

“Mislim da smo navikli one koji su neopravdano dugo prisutni ovdje, mislim na strance, na naš stil rada i da je Srpska, koja je uporno osporavana od stranaca koji su napravili savez sa Bošnjacima da razgrade BiH, koja je visoko decentralizovana zemlja i da izgrade unitarnu, potpuno centralizovanu zemlju, tome stala malo u kraj”, rekao je Dodik.

 

“Ali, u svakom slučaju, stvari su sasvim drugačije nego što su nekada bile kada se smatralo da je Republika Srpska samoposluga u kojoj možete da uzmete sve i da odete”, dodao je Dodik.

 

“Držati ekonomiju i politička pitanja suvereno, mislim da je ovo maksimalno moguće u datim okolnostima”, rekao je Dodik.

 

On je naglasio da je u posljednjih deset godina Republika Srpska gotovo 100 odsto povećala svoj bruto domaći proizvod, koji je 2005. godine bio oko 5,4 milijardi KM, a ove godine će biti više od 10 milijardi.

 

„Prema statistikama RS je 2005. godine imala javni dug 54 odsto u domaćem proizvodu, a ove godine će to biti 43 odsto.

 

Naravno da ima zaduženja, ali mi smo jedna od najmanje zaduženih zemalja bivše Jugoslavije”, rekao je Dodik.

(321)

NAJVEĆI PROBLEMI MILORADA DODIKA STRANCI I BOŠNJACI: „Nije Republika Srpska samoposluga u kojoj možete da uzmete…“!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-