KIM ĆE POBITI I 500.000 SRBA, NANIŠANIO ČIKAGO, LA I NJUJORK: Ameri ne mogu da spreče “armagedon” ako krenu na Severnu Koreju!

Svaki napad SAD, pa čak i ograničeni, za Severnu Koreju bi značio rat do istrebljenja. Kim Džong Un se neće libiti da upotrebi nuklearno oružje. Prve na meti bi bile južnokorejske, američke i japanske baze, a potom i gradovi šitom SAD, pre svih Njujork, Los Anđeles i Čikago u kojima živi najmanje pola miliona Srba.

 

Štaviše, Kim Džong Un je, posle ispaljivanja poslednje balističke rakete, slavodobitno ustvrdio da sada može da pogodi bilo koji deo Amerike, da je njegova zemlja postala nuklearna sila u punom smislu.

Istovremeno, postavlja se pitanje da li može SAD prevetivnim napadom da spreči Severnu Koreju da lansira rakete?

 

(VIDEO) KIM ĆE POBITI I 500.000 SRBA, NANIŠANIO ČIKAGO, LA I NJUJORK: Ameri ne mogu da spreče "armagedon" ako krenu na Severnu Koreju!

 

Vojni stručnjaci ističu da je to teško izvodljivo,

Severna Koreja je svoje nuklearne objekte je sakrila širom teritorije koja je izrazito planinska i teško je u prvom napadu uništiti sve njihove potencijale.

 

 

Neuspeh preventivnog napada znači smrt Južne Koreje i Japana, ali i mnogih gradova SAD koji su dostupni Kimovim balističkim projektilima.

Vojni eksperti navode da ako SAD žele da unište svu artiljeriju Severne Koreje i njene rakete i nuklearni program, moraju da izvrše kopnenu invaziju.

Problem je što bi svako gomilanje američke vojske ili mobilizacija južnokorejskih i japanskih vojnika ili evakuacija američkih građana u regiji, Kimu bila jasan signal da SAD spremaju napad i sledio bi preventivni napad na SAD i njene saveznike. 

 

 

Ne bi trebalo zanemariti ni činjenicu da bi Kina i Rusija verovatno bile uvučene u taj sukob.

S druge strane, u priči presudnu ulogu bi mogla da odigra ekonomija.

Južna Koreja čini čak dva odsto svetske ekonomije, a rat ni po koju cenu ne smeju da dopuste velike kompanije poput Samsunga i Hjundaija, KIA koje bi u tom slučaju bankrotirale.

 

(Informer)

(1247)

KIM ĆE POBITI I 500.000 SRBA, NANIŠANIO ČIKAGO, LA I NJUJORK: Ameri ne mogu da spreče “armagedon” ako krenu na Severnu Koreju!

About The Author
-