IMAO TEŠKO DJETINJSTVO: Njega pamtimo po ulozi Supermana, a kada vidite kako danas izgleda njegov sin nećete vjerovati svojim očima!

Zvijezda Supermana Christopher Reeve, ima dvoje djece sa suprugom Gae Exton, ali sin kojeg je dobio sa glumicom Dana Morosini najviše podsjeća na njega.

 

 

Tokom svog života Christopher je bio glumac, filmski direktor, producent, scenarista, aktivista, ali nema sumnje koja je uloga obilježila njegov život.

 

 

Njegova prva uloga u adaptaciji Supremena 1978. godine, bila je prva profesionalna glumačka uloga.

 

Christoper je igrao u još tri nastavka kao poznati superheroj: Superman II (1980.), Superman III (1983.) i Superman IV: The Quest for Peace (1987.) godine.

 

Poznati glumac, postao je kvadriplegičar nakon što je pao sa konja.

 

Christoper, otac troje djece, tada je imao 42 godine.

 

Bio vezan za invalidska kolica, a njegova žena Dana (majka najmlađen sina Willa) tokom tog perioda nije se odvajala od njega. Njih dvoje su se fokusirali na aktivizam, pa su tako osnovali Christoper Reeve Fondaciju (kasnije preimenovana u Christopher and anda Diana Reeve Fondacija).

 

Glumac je preminuo 2004. godine, u 52. godini.

 

Njegova žena, Diana, tragično je preminula nakon manje od dvije godine od raka pluća. Tako je njihov sin ostao siroče.

 

Will danas ima 25 godina i nevjerovatno je koliko liči na svog pokojnog oca.

 

 

Will je prisustvovao je u novembru 2017. godišnjoj gali “Magična večer” posvećenoj Christopher i Diana Reeeve Fondaciji. Svi su primijetili nevjerovatnu sličnost sa Christopherom.

 

Kako magazin “People” objavio u intervju 2016. godine, Will je nakon Danine smrti živio sa svojim prijeteljem iz djetinjstva.

 

Nakon posla kao asistent produkcije, Will koji je radio dok je još pohađao Middlebury koledž, Will je dobio posao na ESPSN Sport Centru.

(71)

IMAO TEŠKO DJETINJSTVO: Njega pamtimo po ulozi Supermana, a kada vidite kako danas izgleda njegov sin nećete vjerovati svojim očima!

| Da se ne zaboravi, FOTO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-