PRIJE NEGO ŠTO VEČERAS ODETE NA SPAVANJE, RAZMOTRITE OVO

Kad vam tijelo kaže da spavate ili se odmorite, važno je imati na umu da to čini jer mu je potrebno vrijeme da se obnovi. Stoga će pravilno odmaranje pomoći svim aspektima života.

 

 

Prehrambene navike također imaju značajan utjecaj na naš život.

 

Ako se prejedete prije spavanja, vaše će tijelo morati više raditi kako bi probavilo hranu. Ne odmara se koliko mu je potrebno i veća je vjerovatnost da ćete sanjati negativne snove, piše Avaz.

 

Pokušajte jesti najkasnije tri sata prije lijeganja.

 

Želite li povećati okrepljujuće dobrobiti spavanja, trebali biste nastojati ići na počinak prije 10 sati.

 

Sati u kojima spavanje najviše jača tijelo su između 10 i 12 sati noću.

 

Oni koji puno spavaju, a ipak se osjećaju umorno, trebaju pokušati promijeniti sate spavanja. Ako želite spavati manje sati, a ipak imati kvalitetan odmor, onda je spavanje između 10 i 12 sati noću najbolje.

 

Prije nego što idete na spavanje, razmotrite stanje uma – svoju svjesnost. To je iznimno važno.

 

Obvežite se da ćete barem petnaest minuta provesti produhovljujući svoju svjesnost prije spavanja. Čitajte nešto duhovno, slušajte duhovne rasprave ili muziku ili razgovarajte o duhovnim temama.

 

Odbacite haos i zbrku koji su bili dio dana i usredotočite se na duhovnu stvarnost. Na taj ćete se način pripremiti za sljedećih šest do osam sati spavanja.

 

Ako se duhovno usredotočite, smanjit ćete mogućnost ulaska negativnih elemenata u snove. Tada možete imati najveću dobrobit od spavanja.

 

(Hayat/Foto: ilustracija)

(80)

PRIJE NEGO ŠTO VEČERAS ODETE NA SPAVANJE, RAZMOTRITE OVO

| Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-