ŽIVOT RATKA MLADIĆA VISI O KONCU: Hag blokirao srpske ljekare…

Odbrana generala Ratka Mladića uputila je pre tri dana dodatni, urgentni zahtev predsedniku Tribunala, sudskom veću i Sekretarijatu kako bi im se što pre omogućio uvid u njen zdravstveni bilten, opisujući da je reč o “alarmantnom slučaju”

 

– Prethodno smo tražili od Sudskog veća da izda obavezujući nalog kako bismo napokon uspeli da imamo uvid u to šta stoji u izveštajima doktora, odnosno kako je zaista general Mladić, jer je svakim danom sve teže, a ništa se ne preduzima. Međutim, Sekretarijat Tribunala je izneo niz činjenično netačnih navoda i ozbiljnih kontradiktornosti, zbog čega je i potrebna hitna reakcija – ističe kobranilac Dejan Ivetić.

 

Odbrana ukazuje da se među nedostajućim materijalima nalaze i oni koji su važni lekarima iz Srbije koji planiraju posetu krajem oktobra.

 

Takođe, ukazuje i da je od podnošenja svog osnovnog zahteva, drugi optuženi, prema navodima medija, imao zdravstvene komplikacije koje mogu ugroziti život uz odsustvo njegove hospitalizacije i adekvatne dijagnoze i nege.

 

Podsećamo, general Mladić i njegova odbrana već devet meseci nastoje da pribave kompletnu medicinsku dokumentaciju vezanu za zdravstveno stanje generala Mladića.

 

Ivetić navodi da se odbrana suočava sa kontinuiranim odsustvom saradnje i ispunjavanja obaveza od strane osoblja Pritvorske jedinice Ševeningen, kao i kršenjem obaveznih smernica o pritvoru. Odbrana je, pored iznetih argumenata, u delu koji nije dostupan javnosti, navela i specifične primere i konkretnu prirodu materijala koji joj nije dostavljen.

(Informer)

(625)

ŽIVOT RATKA MLADIĆA VISI O KONCU: Hag blokirao srpske ljekare…

| Slider, Vijesti |
About The Author
-