Treba li Baždarević otići sa mjesta selektora BiH nakon ove izjave…

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je bio razočaran nakon poraza od Belgije (3:4) na Grbavici.

 

“Velika je tuga jer smo u momentima kad se utakmica lomila morali imati više snage i strpljenja. Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom i borbenošću, ali smo protivniku olako dali šanse za pogotke. Napravili smo mnogo defanzivnih grešaka na utakmici.

 

Kolektivno smo nastojali odgovoriti Belgijancima, bilo je individualnih grešaka koje su neshvatljive za internacionalni nivo. Ima igrača koji nisu u takmičarskom ritmu i sigurno je velika šteta što nije bilo onih igrača koji su nam mogli pomoći večeras”, rekao je selektor nakon meča, te je još jednom istakao kako smo poklonili pogotke protivniku.

 

“Čvrsto sam ubijeđen da su naši defanzivci mogli bolje odigrati. Bez dobrih defanzivnih igrača nema dobre igre”, rekao je Baždarević.

 

Zadovoljan sam večerašnjom igrom, ali smo olako protivniku dali da postigne golove, kazao je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon meča sa Belgijom.

 

BiH je na stadionu Grbavica poražena od selekcije Belgije čime je okončala sve nade za plasman na Mundijal u Rusiji. Bilo je 4:3 za goste.

 

Baždarević je naglasio da su nas odlaska na Mundijal 2018. godine koštale “neshvatljive” individualne greške.

 

“Ima igrača koji nisu u jednom takmičarskom nivou. Šteta, nije bilo onih koji bi nam dali kvalite”, poručio je popularni Meša i podsjetio na odlazak važnih igrača iz defanzivne linije, ali i uprkos tome vjerovao je u plasman na SP.

 

“Došao sam u momentu kada je bila smjena generacija. Znali smo koliko ima problema i nedostataka u pojedinim linijama. Nastojali smo da odemo na Svjetsko prvenstvo. Šta će biti – čekat ćemo da se sve slegne. Žao mi je zbog vas i zbog nas što nismo otišli i ostat će mi velika praznina zato što smo bili tako blizu”, zaključio je selektor.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

(1868)

Treba li Baždarević otići sa mjesta selektora BiH nakon ove izjave…

About The Author
-