METEOROLOZI PROGNOZOM ŠOKIRALI BIH: Pogledajte kada stižu velike padavine…

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH objavili su vremensku prognozu za naredni period.

 

Duži period stabilnih vremenskih prilika prognozira se od 09. do 20. oktobra, a od 21. do kraja prognoznog perioda 24. uslijedit će nestabilnije vrijeme praćeno padavinama.

Jutarnje temperature od 09. do 14. oktobra u Bosni se prognoziraju od 2 do 7, a u Hercegovini od 5 do 10 stepeni, dok se dnevne u Bosni očekuju od 14 do 19, a na jugu od 17 do 22 °C.

Blagi porast temperatura očekuje se od 15. do 24. ovog mjeseca. Najniže temperature u Bosni se prognoziraju od 7 do 12, a u Hercegovini 9 do 14, dok se dnevne u Bosni očekuju do 22, a na jugu do 24 °C.

 

Objavljena je i vremenska prognoza za danas

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom.

Vjetar u Bosni slab, uglavnom, sjeveroistočni, a u Hercegovini veći dio dana slaba bura. Jutarnje temperature kretat će se od 4 do 10, u Hercegovini i na sjeveru Bosne od 11 do 16, a dnevne od 19 do 26 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. U kotlinskim dijelovima grada prijepodne s maglom i sumaglicom. Jutarnja temperatura iznosit će oko 6, a dnevna oko 20 stepeni.

 

Sunčano i početkom naredne sedmice

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za početka naredne sedmice, a kako se navodi u saopćenju, većih promjena neće biti.

U ponedjeljak sunčano. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 20 do 27 °C.

U utorak sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima i veći dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili sumaglicom. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 20 do 27 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(4055)

METEOROLOZI PROGNOZOM ŠOKIRALI BIH: Pogledajte kada stižu velike padavine…

About The Author
-