ESPN-ov komentator Grbavicu nazvao kravljim pašnjakom: ‘Treba kritikovati, jer dosta je izgovora’

Savez nije bio pripremljen. Nisu uradili ništa da pripreme igrače za grupu, kazao je Twellman.

 

Sjedinjene Američke Države sinoć su doživjele najveće poniženje u historiji tamošnjeg fudbala. Neće se takmičiti na Svjetskom prvenstvu.

 

Ovo je prvo SP koje će propustiti od 1986. godine.

 

ESPN-ov analitičar Taylor Twellman osuo je žestoku paljbu po reprezentaciji i Savezu, ne uvažavajući nikakve pristigle izgovore za žestok poraz tamošnjeg nacionalnog fudbala.

 

“Treba kritikovati, jer dosta je izgovora. Ne možete pobijedtii Trinidad i Tobago jer je teren bio pretežak? Pa Belgija je igrala s Bosnom na kravljem pašnjaku. Savez nije bio pripremljen. Nisu uradili ništa da pripreme igrače za grupu”, kazao je Twellman.

 

“Toliko novca uloženo, a ne možete izboriti remi ili pobjedu protiv Trinidada? Ne zaslužujete da idete na Svjetsko prvenstvo”, ljutito je kazao Twellman.

 

Podsjećamo, SAD je poražena na gostovanju sa 2:1, i time je izgubila sve šanse za plasman u Rusiju. Završili su četvrti u kvalifikacijskoj zoni Sjeverne i Centralne Amerike.

 

Da su igrali neriješeno, imali bi 13 poena, pa bi išli u dodatne kvalifikacije jer imaju bolju gol razliku od Hondurasa. Porazila ih je najlošija ekipa kvalifikacija, kojoj je ovo bila druga pobjeda u 10 mečeva. Ostalih osam su poraženi.

 

Iz ove zone Rusiju su izborili Meksiko, Kostarika, Panama, a Honduras će u baraž.

 

Twellmanov “nastup” pogledajte u videu:

 

Izvor: N1

(118)

ESPN-ov komentator Grbavicu nazvao kravljim pašnjakom: ‘Treba kritikovati, jer dosta je izgovora’

About The Author
-