U Crnoj Gori VEJE SNIJEG, za vikend na primorju ARKTIČKI TALAS i orkanske bure

Situacija, za sada, nije alarmantna, ali je bilo neophodno krenuti odmah s raščišćavanjem kako bi se prolaznicima omogućilo brže i lakše kretanje.

 

Prvi veliki snijeg s vjetrom zahvatio je zaleđe Boke Kotorske. Na putnim pravcima u hercegnovskom zaleđu, od Kruševica do Vrbanja i na Ublima, u tijeku je čišćenje snijega, kako bi se dionice osposobile za nesmetano prometovanje.

ituacija, za sada, nije alarmantna, ali je bilo neophodno krenuti odmah s raščišćavanjem kako bi se prolaznicima omogućilo brže i lakše kretanje.

 

 

Snijeg na Orjenu počeo je padati za vikend, i do jučer u 14 h bilo ga je oko 10 cm. Od sinoć pada pojačanim intenzitetom i najvjerojatnije ga ima već oko pola metra u predjelu vrata.

– Snijeg je intenzivnije počeo padati sinoć između 22 i 23 h. Ovdje je bilo djelomično vedro, međutim, gore je već bilo “stislo”, što je i neki pravi početak snježnih padalina ove zime. Koliko znam, pored puteva je već osiguran pijesak da bi mogao da se posipa ukoliko bude leda i poledice. Preostaje nam da vidimo kako će se situacija dalje odvijati – poručio je kratko Avramović.

Prema sinoptičkoj najavi hladni arktički val se očekuje večeras, dok se najveći udari očekuju tijekom petka i subote praćeni na momente i orkanskom burom. Temperatura u višim predjelima će se kretati od -10 ° C dnevna, a jutarnja i noćna će se spuštati čak i ispod -20 ° C.

 

(Telegraf.rs/radiojadran)

(3)

U Crnoj Gori VEJE SNIJEG, za vikend na primorju ARKTIČKI TALAS i orkanske bure

About The Author
-