LEDENI OBRUČ SE STEŽE OKO SRBIJE: Iz minuta u minut pada temperatura u svim gradovima!

Meteorolozi kažu da nas očekuje jezivo hladna zima i da su ovo samo pripreme za to.

 

Meteorolozi kažu da nas očekuje jezivo hladna zima i da su ovo samo pripreme za to.

Meteorolozi za Božić najavljuju ledene dane, a temperature u svim gradovima su već večeras počele padati. Od sutra će temperatura biti niža, i to u debelom minusu, pa se dobro opremite prije izlaza van.

U svim gradovima je temperatura već oko 18 sati počela padati, tako je u većini mjesta već tada bila u minusu. U Beogradu je trenutno -7, ali je subjektivni osjećaj da je -13.

Meteorolozi najavljuju da će zima biti sve hladnija i hladnija, a najavljuje se da će od petka, 6. siječnja do ponedjeljka, 9. siječnja biti u nevjerojatnom padu. Očekuje se od -15 do -7, au planinskim predjelima čak i -20.

Biće veoma hladno s jutarnjom temperaturom od -15 do -7 ° C, u planinskim predjelima i oko -20 ° C, i najvišom u većini mjesta od -9 do -3 ° C. Najhladnije će biti u petak i subotu, a zbog umjerenog i jakog sjeverozapadnog vjetra očekuje se stvaranje snježnih nanosa, uglavnom u planinskim predjelima.

Sutra će duvati umjeren i jak vjetar, na planinama i Negotinskoj Krajini povremeno olujni, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura će biti od -12 do -6, najviša dnevna od -7 do -3 stupnja.

U Beogradu na Badnjak također ledeni dan – pretežno oblačno, uglavnom suho, vjetrovito i vrlo hladno. Vjetar umjeren i jak, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura oko -8, najvisa dnevna oko -6 stupnjeva.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Tijekom noći iu petak u istočnim dijelovima Srbije očekuje se oko 10 cm novog snijega, u planinskim predjelima i više. Kako se navodi, zbog jakog olujnog sjeverozapadnog vjetra, lokalno će doći do stvaranja snježnih nanosa.

 

Foto: AP/Tanjug

 

U subotu u većini krajeva, au nedjelju iu Negotinskoj krajini sjeverni i sjeverozapadni vjetar će oslabiti. Sredinom naredne nedjelje uglavnom suho, krajem perioda novo naoblačenje sa padavinama.

Snijeg, niske temperature i jak sjeverozapadni vjetar uvjetovali su da se saobraćaj odvija otežano u južnim i jugozapadnim krajevima Srbije, priopćio je večeras AMS S koji navodi da je pojačan promet na izlazu iz zemlej prema Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Saobraćaj je usporen zbog zimskih uvjeta vožnje, a svi putevi I i II prioriteta su prohodni. Snijeg slabog i umjerenog intenziteta pada u južnoj, jugoistočnoj i istočnoj Srbiji. Zbog pojačanog vjetra preko planinskih prijevoja, mogući su manji snježni nanosi, zbog čega je na pojedinim dionicama sužen kolnik.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

U Novom Sadu se očekuje da najviša dnevna temperatura u petak bude -7, au subotu -10, u nedjelju se predviđa -8, a u ponedjeljak – 7 stupnjeva. U Nišu će maksimalna dnevna temperatura sutra biti -4, u subotu -10, kao iu nedjelju, au ponedjeljak -8.

U Kragujevcu će u petak biti do -7 stupnjeva, u subotu -10, au nedjelju -8. U ponedjeljak se očekuje -7 stupnjeva. Na Zlatibotu se u petak očekuje -13, kao najviša dnevna temperatura, u subotu -16, u nedjelju -15, a u ponedjeljak -11 stupnjeva.

(Telegraf.rs)

(30)

LEDENI OBRUČ SE STEŽE OKO SRBIJE: Iz minuta u minut pada temperatura u svim gradovima!

About The Author
-