UVOD U ŠERIJATSKU DRŽAVU: Zbog posjete premijera Pakistana u Sarajevu sklonjena novogodišnja jelka

Navodi se da je jelka, na intrervenciju zaposlenih Srba i Hrvata vraćena, ali tek kada je pakistanska delegacija napustila skupštinu.

 

Tokom službene posjete Sarajevu premijera Pakistana Navaza Šarifa predsjedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić odveo je gosta u džamiju, Gazi Husrev begovu biblioteku i na grob Alije Izetbegovića, a za vrijeme posete bila je sklonjena božićna jelka iz hola zgrade Parlamentarne skupštine (PS) BiH, javlja RTRS.

 

Navodi se da je jelka, na intrervenciju zaposlenih Srba i Hrvata vraćena, ali tek kada je pakistanska delegacija napustila skupštinu. “To je potez koji šalje veoma ružnu poruku. Ne razumijem zašto se to događa, jer sam uvjeren da se i sam pakistanski premijer ne bi s tim složio”, ocijenio je potpredsjednik Doma naroda PS BiH Bariša Čolak.

 

Predsjedavajuća Komisije za spoljne poslove Predstavničkog doma PS BiH Dušanka Majkić kaže da to nije način na koji se predstavlja multietnička zemlja kakva je BiH. “On (Šarif) je došao u posjetu Bošnjacima, a Bošnjaci stvaraju iluziju o BiH kao zemlji Bošnjaka pred njihovim prijateljima iz arapskog svijeta. Nije to način na koji se predstavlja jedna multietnička zemlja, ali to nama potvrđuje da BiH ovakva kakva je, ne može biti, niti potrajati, kaže Majkićeva.

 

Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da od posjete pakistanskog premijera ne treba praviti diplomatski problem. RTSRS navodi da je tokom službene posjete BiH pakistanski premijer je sa domaćinom Zvizdićem obišao Begovu džamiju, ali nijednu drugu bogomolju u Sarajevu.

 

Navodi se da je Zvizdić odveo gosta i u Gradsku skupštinu gde na ulazu i dalje stoji, kako je ova televizija navela, sramni natpis koji vrijeđa Srbe. Obojica su se poklonili na grobu Alije Izetbegovića i obišli izložbu o Srebrenici.

(16)

UVOD U ŠERIJATSKU DRŽAVU: Zbog posjete premijera Pakistana u Sarajevu sklonjena novogodišnja jelka

| Bosna i Hercegovina, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-