UPOZORENJE SVIJETU: Čudo krvi sveca koja 6 stoljeća prelazi u tekuće stanje ove godine ostala zgrušana!

Čudo je isto tako izostalo 1939. i 1940, odnosno u godinama koje su prethodile Drugom svjetskom ratu.

 

 

U Napulju ovih dana vlada zbunjenost. Čudo krvi nije se ostvarilo, što je najava velikog kaosa. Naime Sveti Gennaro bio je biskup Beneventa koji je za vrijeme progona kršćana od naredbe cara Dioklecijana umro mučeničkom smrću. Nakon što mu je odsječena glava, žena po imenu Eusebija pokupila je krv sveca koja se danas čuva u ampulicama u Napoliju te, za vrijeme ceremonije prelazi u tekuće stanje.

 

Ovo čudio prelaska u tekuće stanje dogodilo se prvi put 389 i, od tada se događa tri puta godišnje. Prve nedjelje u svibnju, što je datum prvog prijenosa relikvija sveca oko stotinu godina nakon njegove mučeničke smrti; zatim 19. rujna, njezine na dan svečeve mučeničke smrti i konačno 16. prosinca kad je ovo čudo izostalo!

 

Naime, ove godine čudo pretvaranja krvi iz zgrušanog u tekuće stanje nije se dogodilo što je zabrinulo mnoge vjernike jer u ovih šest stoljeća koliko se čudo događa na očigled milijuna vjernika, svaki put kad krv ovog sveca nije prešla u tekuće stanje događale su se katastrofe za Napoli, Italiju i svijet.

 

Čudo je tako izostalo 1939. i 1940, odnosno u godinama koje su prethodile Drugom svjetskom ratu. Krv nije prešla u tekuće stanje ni 1943. kad je počela okupacija Italije od strane nacista. Nadalje, čudo se nije dogodilo ni 1973. kad u Napoliju izbija epidemija kolere te 1980., kad Italiju pogađa potres Irpinia.

 

Godine 1631. godine, kad je eruptirao Vesuvio, Napoli je čudesno spašen zagovorom svog zaštitnika čija je krv te godine prešla iz tvrdo zgrušanog stanja u tekuće stanje. Čudo prijelaza iz zgrušanog stanja u tekuće i danas inspirira mnoge znanstvenike koji kao i kod drugih neobjašnjivih čudesa, poput Torinskog platna, ili neraspadnutih tijela svetaca ostaju nijemi, jer nikome nije jasno kako zgrušana krv za vrijeme ceremonije u točno određeni trenutka jednostavno provrije. Nadbiskup Nauplija vidno zabrinut zbog krvi koja ne prelazi u tekuće stanje kao proteklih godina nazočnima je rekao: ‘To je bio znak nevolja, epidemija i ratova ali mi smo još uvijek muškarci i žene vjere, moramo nastaviti s molitvom. Prisutnost ovog relikta među nama znak je da je s nama zaštitnik’, rekao je nadbiskup pokušavajući utješiti ljude zatim je predao bočice na blagoslov.

 

Dana 19. rujna 2015. i papa Franjo je posjetio Napulj te je bio prisutan na ceremoniji u katedrali, kad se dogodilo čudo krvi, izvještava katholisches.info.

 

(54)

UPOZORENJE SVIJETU: Čudo krvi sveca koja 6 stoljeća prelazi u tekuće stanje ove godine ostala zgrušana!

| FOTO/VIDEO, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-