TRIKOVI KOJE KORISTE PROIZVOĐAČI: Svaki put iz marketa izađete prevareni, a zapanjit će vas kako

Godinama je imala sto grama, a onda je počela naglo da “mršavi”. Najprije je oslabila na 90, pa 80, a sada ima tek 75 grama.

 

 

Koliko je čokolada tanja niko nije mogao da vidi, jer je i dalje bila u istoj ambalaži. Tim putem su krenule i druge namirnice – gotove supe, kesice tjestenine, čipsevi… Pakovanja hrane koja se nude kupcima vremenom su bivala sve lakša, ali ne i jeftinija.

 

Danas na rafovima ne postoji proizvod koji nema svoju “mršaviju” verziju. Kod mnogih robnih grupa, gotovo su nestale standardne težine, koje su se decenijama prodavale. Manjom gramažom proizvođači nastoje da zadrže kupce, jer bi mnoge povećanjem cijena izgubili.

 

Potrošači smatraju da su zavarani, s obzirom na to da lakša pakovanja “naoko” identična onima na koje smo godinama nalazili na rafovima. Zvanično, nema prevare, jer je težina pravilno deklarisana na svakom proizvodu. Većina kupaca, međutim, ne provjerava gramažu, a upravo na takve navike računaju i proizvođači.

 

I mliječne prerađevine su “mršavile”. Čaša jogurta više nema 200 mililitara, već samo 180. Majoneze su sa 200 “pali” na 185 grama. Zamrznuto povrće u kesicama nije teško pola kilograma, već 450 grama. Ni kutija keksa ne teži više 300 grama, već je prvo pala na 240, pa na 220 grama. Tjestenine su se “stanjile” sa 500 na 400 grama.

(720)

TRIKOVI KOJE KORISTE PROIZVOĐAČI: Svaki put iz marketa izađete prevareni, a zapanjit će vas kako

| Korisni savjeti, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-