STROGO POVJERLJIVO SAZNANJE: To se dogodilo zato što je Arkan trebalo da sa Đinđićem učestvuje u…

Ražnatović navukao Miloševićev gnjev jer se približio tadašnjem lideru DS, koga je molio da se skloni i prebacio ga u Crnu Goru tijekom bombardiranja.

 

 

O njihovom dobrom odnosu Đinđić je govorio u intervjuu za New York Times, čije je dijelove prenio i britanski Daily Telegraph tri dana nakon ubojstva Arkana.

 

Osnivač i glavni zapovjednik Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan ubijen je jer se nekoliko mjeseci prije toga okrenuo od svog mentora Slobodana Miloševića i stao uz lidera Demokratske stranke Zorana Đinđića, koga je prebacio u Crnu Goru tijekom bombardiranja 1999. kako ga ne bi ubili, otkriva Kurir .

 

Arkan je, kako saznajemo, maltene u posljednji čas natjerao Đinđića da se skloni u Crnu Goru jer se bojao da bi u Srbiji mogli da ga ubiju.

 

Propao plan

 

– Poslije onog što se dogodilo Slavku Ćuruviji došlo se do podataka da je pripreman čitav popis za odstrel – kaže naš izvor.

 

Arkan je, kako saznajemo, trebalo i da sa Đinđićem sudjeluje u demonstracijama 5. listopada.
– Arkan je trebao biti zadužen za to da demonstracije proteknu mirno, bez krvoprolića. Međutim, njega su ubili, au priču je ušao Legija – kaže naš izvor.

 

Ovo je za Kurir potvrdio i lider SRS Vojislav Šešelj:

 

– Čuo sam i ja za taj plan. Vrlo je vjerojatno da je Arkan trebalo sudjelovati u 5. listopadu s tadašnjim Dos i Đinđićem, jer su oni bili vrlo bliski.

 

Arkan je, podsjetimo, ubijen 15. siječnja 2000. u hotelu “Interkontinental”, a tri dana kasnije britanski list Daily Telegraph objavio je članak u kojem navodi da se Arkan udaljio od Miloševića, a da se zbližio s Đinđićem.

 

Također, navodi se i da je upravo Arkan taj koji je savjetovao Đinđića da za vrijeme NATO bombardiranja ode u Crnu Goru kako bi izbjegao mogući atentat.

 

O vezi između Arkana i Đinđića malo se zna, a Ražnatovićevu prijatelj Dragan Marković Palma za Kurir svjedoči u kakvim su odnosima bili njih dvojica i ne isključuje mogućnost da je izgubio glavu jer je što štitio Đinđića.

 

– Arkan i Đinđić su bili veliki prijatelji. Kada se desio taj tragičan događaj, Arkanovo ubojstvo, Zoran je prvi došao kod Cece u kuću – kaže Palma.

 

Kako je Daily Telegraph objavio, oporbeni političari i analitičari su izjavljivali da je Arkan bio uplašen za svoju sigurnost i da je razmišljao da se zbog toga preseli u Crnu Goru.

 

– Po svemu sudeći, bio je u bliskim odnosima s Đinđićem, jednim od dvojice vodećih oporbenih figura i lidera Demokratske stranke. Rečeno je i da se Arkan upravo preko Đinđića približio crnogorskom čelniku Milu Đukanoviću – navodi britanski list.

 

Informirao ga

 

U istom tekstu se dalje navodi i da je Đinđić o svom odnosu s Arkanom posvjedočio u intervjuu New York Timesu.

 

– Đinđićeve veze s Arkanom, koje je priznao u intervjuu za New York Times, mogu biti kompromitirajuće po njega, jer je pokušavao osigurati podršku Zapada kao najbolji Miloševićev nasljednik.

 

Đinđić je u intervjuu rekao da ga je upravo Arkan upozorio da napusti Beograd ode u Crnu Goru za vrijeme NATO bombardiranja kako bi izbjegao mogući atentat – navodi Daily Telegraph.

 

U intervjuu za New York Times Đinđić je rekao da je 1996. godine Miloševićeva žena Mirjana Marković tražila od Arkana i njegovih ljudi da rasture demonstracije u Beogradu i ponudila mu novac za to, ali da je on to odbio i došao i ispričao mu da je odbio.

 

Rekao je i da ga je Arkan, za vrijeme rata na Kosovu, uredno informirao o opasnostima po život, zbog čega je i napustio zemlju za vrijeme bombardiranja.

 

– Gospodin Ražnatović je bio lukav, inteligentan i imao je kriminalnu ličnost. Imao je “bebi-fejs”, ali je bio vrlo opasan, bez moralnih skrupula i poput zvijeri – riječi su kojima je Đinđić tada opisao Arkana.

(Kurir)

(915)

STROGO POVJERLJIVO SAZNANJE: To se dogodilo zato što je Arkan trebalo da sa Đinđićem učestvuje u…

| Da se ne zaboravi, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-