ŠOK IZ ĐOKOVIĆEVOG TIMA: Novak otpustio Borisa Bekera, nije mu više trener

Boris Becker više nije trener Novaka Đokovića, potvrdio je srpski tenisač!

 

Legendarni Nijemac i jedan od najboljih tenisača današnjice okončali su suradnju nakon tri godine i 25 osvojenih turnira.

Đoković je tijekom suradnje s Bekerom osvojio šet Grand Slam titula, po dva Australian Opena i Wimbledona, te po jednom US Open i Roland Garros, koji mu je bio prvi u karijeri.

Međutim, posljednjih šest mjeseci Đoković je izgubio formu koja ga je krasila godinama, ostao je bez dva GS, doživio je debakl na Olimpijskim igrama, te ostao bez prve pozicije na ATP listi poslije više od 200 tjedana.

U tom razdoblju u njegov stručni stožer je osim Beckera i dugogodišnjeg glavnog trenera Marjana Vajde uključen i kontroverzni Španjolac Pepe Imas kao motivator koga su britanski mediji nazivali sektašem.

Sve se preokrenulo nakon povijesnog trijumfa u Parizu, uslijedio je žestok pad forme Đokovića, koji nije krio da mu tenis više nije bio prioritet, a Becker je na to ukazivao izjavama o slabijem ritmu treninga na Wimbledonu.

Nijemac je branio svog štićenika istakavši da razumije njegovu želju da se “opustio” poslije nekoliko godina žestokog ritma i posveti obitelji, ali nije podržavao dolazak imaš i forsiranje njegovog sustava “ljubavi i mira”, pa on i Vajda nisu bili uz Đokovića na Mastersu u Parizu na kojem je Srbin i ostao bez prvog mjesta.

Đoković je čak gostovao imaš u Marbelli prilikom njegovog višesatnog programa meditacije gdje ga je opisivao kao gurua zbog prihološkog pristupa.

Nakon što je na kraju godine doživio i potpuni slom na Završnom turniru u Londonu, rastakan je bio neminovan.

“Nakon tri veoma uspešne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti, i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. S druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmereni pre svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke”, saopštio je Novak Đoković.

(B92)

(24)

ŠOK IZ ĐOKOVIĆEVOG TIMA: Novak otpustio Borisa Bekera, nije mu više trener

| Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-