RAT NIKAD BLIŽE – AMERIKA PRIJETI: „Spremni smo da oborimo sirijske i ruske avione!“

Upozorenje je došlo nakon prošlotjednog incidenta u Siriji kada je obračun izbjegnut zahvaljujući tome što su sirijski vladini avioni otišli prije nego što su američki borbeni zrakoplovi stigli.

 

Pentagon je objavio da su SAD spremne da obore sirijske i ruske zrakoplove koji, kako tvrde, ugrožavaju američke ljude, premda oni, prema međunarodnom pravu, ilegalno djeluju u sjevernoj Siriji.

U petak je dužnosnik Pentagona kapeta Jeff Davis tvrdio da su zrakoplovi SAD pokušali presretnu sirijske avione kako bi zaštitili svoje saveznike koji djeluju ilegalno s kurdskim snagama u Siriji, nakon što su zrakoplovi sirijske vlade bombardirali područje Hasakah kada je kurdska policija počela agresiju na Nacionalne obrambene snage.

U ponedjeljak, još jedan dužnosnik Pentagona, Peter Cook, je rekao: “Nastavit ćemo savjetujemo sirijski režim da se kloni tih područja”.

“Branit ćemo naše ljude na zemlji, i učinit ćemo šta je neophodno da ih obranimo”, rekao je Cook reporterima.

Istaknuo je, “to nije zona zabrane leta”, ali je dodao da “bi bilo mudro za sirijski režim da izbjegava području gdje djeluju koalicijske snage”.

Dakle, Kuk iznosi zahtjeve sirijskoj vladi da ne djeluje unutar svoh suverenog zračnog prostora

Kada je, dodatno, govorio o Rusiji, Cook je jasno istakao da su SAD spremne da učine istu agresiju na ruske zrakoplove koji djeluju legalno s dozvolom sirijske vlade iu koordinaciji s njom.

“Ukoliko oni ugrožavaju američke snage, mi uvijek imamo pravo štitimo naše snage”, rekao je Cook.

(Pravda / almasdarnews.com)

(33)

RAT NIKAD BLIŽE – AMERIKA PRIJETI: „Spremni smo da oborimo sirijske i ruske avione!“

| Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-