PARANOJA ILI SU RUSI STVARNI GOSPODARI SVIJETA: Novo otkriće, Putinove tajne službe namjestile i “Bregzit”

Najnovije rusko hakiranje je sada otkriveno zahvaljujući britanskom članu parlamenta Benu Bradshaw koji tvrdi da je “vrlo vjerojatno” da se Rusija umiješala u britanski Bregzit referendum.

 

On je rekao da bi se Moskvina miješanje u glasovanje uklopilo u obrazac miješanja u poslove drugih nacija, nakon optužbi CIA-e da su ruski hakeri pokušali utjecati na nedavne američke izbore.

Glasnogovornik britanske premijerke Tereze May je odgovorio na tvrdnje rekavši: “Ja nisam naišao na dokaze da rusko cyber ratovanje korišteno da se utječe na referendum.”

 

The Independent izvještava:

Govoreći na debati o Alepu, gospodin Bradshaw je također tvrdio da velike tokove migranata u Europi namjerno potiče Rusija kako bi destabilizirala EU.

On je rekao: “Mislim da nismo čak ni počeli primjećivati ono što Rusija radi kada je u pitanju cyber ratovanje.”

“Nisu se oni miješali, sada i dokazano, samo u američku predsjedničku kampanju, nego vjerojatno iu naš referendum prošle godine. Još uvijek nemamo dokaze za to. Ali ja mislim da je to vrlo vjerojatno. ”

Prošli tjedan je CIA tvrdila da se Rusija miješala u američke izbore i da je aktivno pomagala Donald Trump osvojiti Bijelu kuću.

CIA je sugerirala da su e-mailovi koji su hakovani iz Demokratske stranke i dati sajtu WikiLeaks, pomogli republikanskom kandidatu da pobijedi u novembarskoj utrci.

Gospodin Bredšoje ukazao i na francuske izbore gdje je Nacionalni front Marine Le Pen zatražio od Rusije zajam od 23 milijuna funti kako bi im pomogli u borbi za predsjedničku i Paralamentarne kampanju 2017. godine.

Njemački političari i obavještajci su upozorili da bi hakeri i drugi koji rade za rusku državu mogli potkopati njemačke izbore naredne godine.

Gospodin Bradshaw je nastavio: “Kada ćemo shvatiti da je strategija Rusije oslabiti i podijeli slobodni svijet i da je poticanje najvećih tokova izbjeglica u Europu još od Drugog svjetskog rata smišljeni dio tog plana.”

“Kada ćemo priznati da ono što Putin ne može postići vojno, on već postiže korištenjem cyber i propagandnog rata.”

 

Webtribune.rs

(199)

PARANOJA ILI SU RUSI STVARNI GOSPODARI SVIJETA: Novo otkriće, Putinove tajne službe namjestile i “Bregzit”

| FOTO/VIDEO, Slider, Zanimljivosti |
About The Author
-