ERDOGAN U OČAJU IGRA OPASNU IGRU: Evo koga turski mediji optužuju za ubistvo ruskog ambasadora i zašto

Newsweek je pretražujući tursku tisak i izvještaje naišao na zanimljiv podatak. Mediji koji su za Erdogana očajnički žele da skrenu krivicu sa Turske, i izabrali su zapadne sile i CIA-u kao najverovatnijeg krivca.

 

Unatoč anti-ruskom raspoloženju koje su izrazile stotine Turaka prosvjedujući ispred ruskog konzulata u Istambulu prošle sedmice – odražavajući rastući nacionalni bijes po pitanju akcija Putinovih snaga u Alepu – mainstream novine su brzo skrenule krivnju na zapadne sile po pitanju atentata, kanalizirajući Erdoganovo osnaživanje retorike protiv zapadne neaktivnosti u Siriji, piše “Russiainsider”

Provladine novine Yeni Safak i Yeni Soz su eksplicitno okrivile CIA-u, dok je Takvim opisao ubojicu Karlova kao “izaslanika Zapadnog saveza.”

Popularni dnevni listovi su istaknuli rekcije ruskih dužnosnika na ubojstvo; Yeni Safak je izvijestio da je senator Franc Klinčević, prvi zamjenik šefa Odbora za obranu i sigurnost Vijeća Federacije Rusije, okrivio NATO za napad: “Vrlo je vjerojatno da su predstavnici stranih NATO tajnih službi iza toga. Ono što se dogodilo je prava provokacija, izazov. To je izazov za Rusiju. ”

Očigledno je da ovdje turska štampa samo spekulira i piše ono što je pogodno za Erdogana, a ne izvještava ono što zna. Bez obzira, njihove izokrenute priče pokazuju par važnih stvari:

1.) Turska očajnički želi sačuvati odnose s Rusijom, pa zato žuri da skrene krivnju

2.) Turci su vrlo frustrirani sa Amerikom, i spremni su vjerovati sve najgore o njoj

Ovo nije teško razumjeti ako se sjećate da je Turska za pokušaj državnog udara u srpnju okrivila pristaše Fetulaha Gulena, koji se od 1999. godine krije u Pennsylvaniji i desetljećima je bio sredstvo CIA-e.

Webtribune.rs

(42)

ERDOGAN U OČAJU IGRA OPASNU IGRU: Evo koga turski mediji optužuju za ubistvo ruskog ambasadora i zašto

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-