NAJVEĆI PRONALAZAK U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA: Rusi posjeduju tehnologiju kojom mogu bilo koji element u prirodi preobraziti u neki drugi

Ruski znanstvenici su razvili najnoviju tehnologiju koja bilo koji element može preobraziti u neki drugi. Tijekom konferencije za novinare u Ženevi u Švarcarskoj, ruski znanstvenici su najavili tehnologiju koja će omogućiti da se bilo koji element preobrazi u drugi element u periodnom sustavu.

 

 

Ovo otkriće su proizveli dva ruska teorijska i eksperimentalna znanstvenika koji su, kako se navodi u izvještajima, pokušavali shvatiti kako letjelicu dopune gorivom koristeći bilo koji element koji se nalazi u svemiru.

 

Tijekom konferencije za tisak, istraživač Vladislav Karabanov je izjavio:

 

“Danas, ovdje u Ženevi, iznosimo javno otkriće i tehnologiju koja, bez pretjerivanja, može biti od povijesnog značaja.

 

Suština ovog otkrića i tehnologije se svodi na razvoj industrijske metode za transformaciju kemijskih elemenata u druge elemente i njihove izotope.

 

Ono što ćemo morati vam pokažemo danas je transmutacija bez nuklearnih reaktora, bez teške vode, ili bilo što tome slično, kako bi se dobila transmutacija elemenata. Naš pristup transmutaciji kemijskih elemenata je biokemijski.

 

Još uvijek je rano da se u potpunosti shvati ekonomski i civilizacijski značaj ove tehnologije. Ne bi bilo pretjerano reći da je ovo otrkiće prava revolucija koja će otvoriti novo poglavlje u našem tehnološkom napretku. Kako god to zvučalo, to je činjenica. ”

 

Osim toga:

 

“Pronalazak se odnosi na područje biotehnologije i kemijskih transmutacija. Radioaktivne sirovine koje sadrže radioaktivne kemijske elemente ili izotope su tretirane s vodenom suspenzijom bakterija iz roda Thiobacillus, u prisustvu varijabilnih valentnih elemenata. Kako korištenje radioaktivnih materijala ili rude radioaktivnog otpada nuklearnog goriva. Ovaj proces vodi do dobivanja polonija, radona, francij, radija, aktinij, torij, protaktinijuma, urana, neptunijum, americijum, nikla, mangana, broma, hafnija, Iterbij, žive, zlata, platine, i njihovih izotopa. Pronalazak omogućuje dobivanje vrijednih radioaktivnih elemenata za provođenje inaktivacije nuklearnog otpada iz pretvorbe otpada radioaktivnih izotopa elemenata u stabilne izotope.

 

Pronalazak se odnosi na kemijsku transmutaciju radioaktivnih izotopa i transformaciju, tj. umjetnu proizvodnju nekih kemijskih elemenata iz drugih elemenata. Konkretno, ova metoda omogućava da se dobiju rijetki i vrijedni elementi: polonij, radon, francij, radij i Aktinoidi – aktinij, torij, protaktinijum, uran, neptunijum irazni izotopi ovih i drugih elemenata. ”

 

 

 

Webtribune.rs

(3393)

NAJVEĆI PRONALAZAK U ISTORIJI ČOVJEČANSTVA: Rusi posjeduju tehnologiju kojom mogu bilo koji element u prirodi preobraziti u neki drugi

| FOTO/VIDEO, Slider, Tehnologija, Vijesti |
About The Author
-