ŽIVOTNA PRIČA: Išla je u solarijum 5 puta nedeljno, a onda se to dogodilo…

Desetljećima je išla u solarij, uvjerena da su ljudi ljubomorni na njen ten: Evo što joj se dogodilo..,

 

 

Joe Irving (32), stjuardesa iz Blackpoola, Velika Britanija, počela je intenzivno ide u solarije kada je imala samo 14 godina, i koristila ih je pet puta tjedno!

 

Kada je ostala trudna, i dalje je nastavila s praksom korištenja solarija, jer je u međuvremenu razvila tanoreksiju (ovisnost od solarija).

 

Prije četiri godine je prvi put primijetila neku belicasti masu na nosu, ali je riješila da je ignorira. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela krvariti i nikako nije htjela zaraste. Ona je, međutim, i pored toga čekala nevjerojatnih sedam mjeseci prije nego što se obratila liječniku.

 

– I dalje bih to ignorirala da nije bilo mog dečka koji me molio da se posavjetuje s nekim – kaže Joe.
Kada se obratila liječniku, on joj je rekao da ne bi trebalo da je u pitanju nešto opasno, te da samo prati što će se događati, i da se javi ukoliko dođe do novih promjena.

 

– Pošto nije paničario, smatrala sam da nemam razloga za brigu – rekla je Joe medijima. Par mjeseci kasnije, ipak je riješila da potraži i drugo mišljenje, a taj liječnik joj je gotovo odmah ustanovio rak kože.

 

 

irving-640x427_compressed

 

Hitno je operirana, a dio kože koji joj je skinut s nosa zamijenjen je kožom s ušiju.

 

Danas je potpuno zdrava, i kako kaže, ne gleda na rak kao na tragediju, već kao na poziv za buđenje:

 

– Prijatelji su mi se stalno smijali, iu šali govorili da bolujem od tanoreksija jer desetljećima nisam vidjela svoju prirodnu boju kože.

 

Ja sam bila uvjerena da su samo ljubomorni na moj ten. Kada danas pogledam svoje stare fotografije, uviđam da sam izgledala užasno, i više mi nikada neće pasti na pamet da idem u solarij – zaključuje na kraju Joe.

 

(Dnevno)

(750)

ŽIVOTNA PRIČA: Išla je u solarijum 5 puta nedeljno, a onda se to dogodilo…

About The Author
-