Šta se dešavalo u kući Edina Džeke? Vidjela sam sjenke kako se kreću po sobi…

U rimskom naselju Kazal Paloko u srijedu uvečer opljačkana je vila u kojoj sa porodicom živi Edin Džeko, kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadač Rome, javljaju mediji iz Italije.

 

Kako pišu “Gazzetta dello Sport” i “Corriera della Sera”, u noći kada je bosanskohercegovački napadač postigao dva nova pogotka protiv Sasuola (3:1) i tako izjednačio rekord legendarnog Gabrijela Batistute (Gabriel), razbojnici su upali u kuću, u kojoj je tada boravila Džekina supruga Amra Silajdžić s kćerkama, devetomjesečnom Unom i Sofijom (12). Probudila ih je buka pa su odmah pozvali policiju, koja je brzo intervenirala.

 

Šta se dešavalo u kući Edina Džeke? Vidjela sam sjenke kako se kreću po sobi...

 

No, lopovi su uspjeli ukrasti 500 eura i nekoliko skupocjenih dizajnerskih torbi.

– Vidjela sam sjenke kako se kreću po kući, a potom su izašli u dvorište – kazala je za italijanske medije Džekina supruga Amra.

Italijanska policija ispituje zašto se sigurnosni alarm nije upalio prilikom ulaska provalnika u Edinovu vilu.

Inače, vile nogometaša Rome često su proteklih godina na meti kriminalaca. Prije nego što su upali u Džekinu kuću, razbojnici su u aprilu ove godine opljačkali dom Rađe Naingolana (Radja Nainggolan), belgijskog reprezentativca.

 

amra-i-dzeko

 

Skupocjeni automobil

Nekoliko godina ranije ukraden je skupocjeni automobil nogometaša Filipea Meksesa (Philippe Mexes) iako je u vozilu bila njegova kćerka Eva, koja je tada imala svega nekoliko mjeseci.

Automobil i dijete pronađeni su nedaleko od Meksesove kuće. Sličnih problema imali su i Pre Žuan Žesus (Juan Jesus), Žervinjo (Gervinho) i Sejdou Dumbija (Seydou).

(61)

Šta se dešavalo u kući Edina Džeke? Vidjela sam sjenke kako se kreću po sobi…

| Crna hronika, FOTO/VIDEO, Slider, Sport, Vijesti |
About The Author
-