NEOČEKIVANO: Umjesto lijepih dana dolazi snijeg i onda vrlo oštra zima

Meteorolozi upozoravaju da će ova zima biti hladnija i sa više snježnih oborina od prethodne dvije.

 

Došlo je vrijeme da zimsku garderobu izvadite iz svojih ormara. Slijede nam tri toplija dana, a onda ih nećemo imati sve do proljeća.

Meteorolozi upozoravaju da će ova zima biti hladnija od prethodne, zato se dobro pripremite za kišovite i hladne dane i ne krećite nigdje bez kišobrana, kabanice i zimskih čizama!

Meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović kaže da nas ipak očekuju još tri toplija dana.

– Bit će porast temperature, ali uvjerljivog razvedravanje ne. Tjedana, ponedjeljak i utorak biće topliji i djelomično sunčani, ali ne potpuno. Maksimalna dnevna temperatura tih dana biće oko dvadesetak stupnjeva. Negdje od 18 do 22, sve zavisi od mjesta do mjesta, mada čak i tih dana može negdje doći do slabije kiše – priča za Kurir Todorović.

Prema njegovim riječima, od srijede nam opet slijedi pad temperature i zahlađenje, koje će se zadržati sve do kraja mjeseca.

– Temperatura će od sredine naredne nedjelje ponovno biti u postepenom padu. U srijedu za nekih pet do sedam stupnjeva, u četvrtak za još tri-četiri stupnja, a krajem sljedeće sjednice maksimalne temperature bit će oko desetak stupnjeva niže u odnosu na početak tjedna, iznosit od deset do 12 stupnjeva. Biće i vjetra i kiše – objašnjava naš sugovornik.

Todorović ističe da se nastavlja vrijeme sa čestom pojavom kiše, a da možemo očekivati i provejavanje snijega.

– Snijeg bi već mogao pasti posljednjih dana listopada i početkom studenog. U nižim predjelima ne, ali je vrlo izvjesno da će biti u planinskim i brdskim predjelima. Zasad djeluje kao kratkotrajni snijeg, ali je još neizvjestan stupanj tog zahlađenja, još je rano da se prognozira.

Ova zima će u usporedbi s prethodne dvije biti hladnija i sa više snijega – zaključuje on.

(Beta)

(35)

NEOČEKIVANO: Umjesto lijepih dana dolazi snijeg i onda vrlo oštra zima

| Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-