„MOJA RELIGIJA JE VJERA U DOBRE LJUDE“ Ispovijest sarajevske novinarke Lejle Čolak koja je zbog kritike radikalnog Islama morala pobjeći iz BiH!

Novinarka Lejla Čolak iz Sarajeva, koja je zbog javnog kritiziranja islama i nošenja nikaba i burki morala napustiti BiH, kaže da se ne kaje zbog toga, a da je njena jedina religija vjera u dobre ljude i suživot.

 

POVEZANI SADRŽAJ: BOSANSKIM POLJEM SE ŠIRI MIRIS RADIKALIZMA: Mirza Džidić ponudio plaćanje za silovanje sarajevske novinarke

 

Lejla za “EuroBlic” kaže da nakon što je proislamski portal “Saff.ba” objavio njezin privatni “fejsbuk” status u kojem je kritizirala nošenje nikaba i burke, kao vrlo agresivnih vjerskih obilježja, au pokušaju da diskreditira njezin profesionalni život, uslijedio javni linč na društvenim mrežama i portalima.

 

POVEZANI SADRŽAJ: NOVINARKA KOJOJ PRIJETE SILOVANJEM “Ateistički stavovi u BiH nisu dobrodošli”

 

Stravične prijetnje: Pisali su kako sam četnička drolja, koju treba zapaliti

– Mirza Džidić iz Zenice, pripadnik Oružanih snaga BiH prvo mi je poslao privatnu poruku na “Instagramu” u kojoj je napisao kako sam “obična kučka kojoj ne treba dildo”, nego me netko siluje dok mi ne “izvali utrobu”, a nakon toga je na svom osobnom “fejsbuk” profilu javno pozvao na to da me se siluje, napisavši kako je za to spreman platiti. Žena po imenu Sabina Salković je napisala kako me “treba politi benzinom i zapaliti”, a Erna Potter Selimović je dodala kako će me nakon toga “pregaziti autom” – ispričala je Čolakova.

 

Kaže da su poslije toga počele uvredljive i prijeteće poruke.

 

Mirza Džinić

 

Prijetili su mi da će me netko “presresti u mraku” i da ću “dobiti metak u potiljak kad se budem najmanje nadala”, pisali su kako sam “četnička drolja” koju “treba zapaliti” i koja “ne zaslužuje da živi”.Ponuđena mi je policijska zaštita, savjetovano mi je kako da se ponašam na ulici, da ne hodam sama, a zbog sigurnosti sam morala čak skloniti pločicu s imenom i prezimenom sa vrata – rekla je ova novinarka.

 

Revolucija.org/Blic.rs

(93)

„MOJA RELIGIJA JE VJERA U DOBRE LJUDE“ Ispovijest sarajevske novinarke Lejle Čolak koja je zbog kritike radikalnog Islama morala pobjeći iz BiH!

| Bosna i Hercegovina, FOTO, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-