JEDNA OD NAJVEĆIH NJEMAČKIH TAJNI: Ludvig van Betoven je bio crnac

U 15. i 16. stoljeću je bilo jako puno dezinformacija i zataškavanja. Stoga nije čudno ni to što je zataškana informacija da je čuveni skladatelj Betoven bio crnac.

 

 

Jedan od najvećih europskih skladatelja klasične glazbe je zapravo bio afričkog podrijetla. Njegova majka je bila Maorka, pripadnica afričkih muslimana koji su osvojili neke dijelove Europe i vladali Španjolskom 800 godina.

 

Za ovako ozbiljnu tvrdnju potrebni su i ozbiljni dokazi. Možemo poći od Betovenovih suvremenika poput Frau Fišera, njegovog bliskog prijatelja koji ga je opisao kao “crno-smeđe puti”. Njemački antropolog Frederik Herc je naveo da je Betoven imao negroidne osobine, taman ten i ravan, debeo nos.

 

Emil Ludvig je u svojoj knjizi “Beethoven” rekao da skladatelj uopće nije imao fizičke osobine Nijemca i da je imao prilično taman ten, dok je Fani Đanatasio del Rio rekla da je imao širok nos i taman ten kao mulat.

 

Newsweek je čak 1991. godine naveo da se afrocentrizam prožimao kroz cijelu ljudsku povijest, od Australopitekus preko izumitelja matematike, pa sve do crnog skladatelja Beethovena.
Naravno, ima i onih koji ne podržavaju te tvrdnje, poput Alesandre Komini i Donalda MekArdija. Oni su došli do zaključka da u Betovenovom genealoškom stablu nije bilo Afrikanaca.

 

Dakle, stoljećima su nas obasipali lažnim informacijama. Međutim, danas među crncima ima dovoljno istaknutih znanstvenika koji mogu opovrgnu sve te lažne informacije.

 

Možemo se samo nadati da će objavljivanje ovakvih informacija motivirati ostale da ne vjeruju svemu što im se servira.

 

Webtribune.rs

(571)

JEDNA OD NAJVEĆIH NJEMAČKIH TAJNI: Ludvig van Betoven je bio crnac

| Kultura, Skandal, Slider |
About The Author
-